< Kendini Değil Kapitalizmi Yok Et

Son iki ayda İstanbul Üniversitesi öğrencisi iki gencin ekonomik sıkıntılar sebebiyle intihar etmesi üzerine bugün arkadaşları eylemde idi.

Son dönemde artan intiharlara, yoksulluğa ve geleceksizliğe karşı ses çıkarmak için İstanbul Üniversitesi öğrencileri Beyazıt Kampüsünde yemekhaneden ajitasyonlar ve sloganlarla yürüyerek, İletişim Fakültesi önünde geldi ve burada bir basın açıklaması ve forum gerçekleştirdi.

"İntihar değil cinayet, bir arkadaşımızı daha kaybetmeyeceğiz" diyen öğrenciler, arkadaşları Hakan Taşdemir'in ölümünü ve ardından yaşanan ÖGB saldırısını protesto etti.

Öğrenciler önce 18 Şubat günü geçim sıkıntısından dolayı intihar ederek yaşamına son veren arkadaşları için "Beyazıt Hakan'ı unutmayacak", "Beyazıt Sibel'i unutmayacak" sloganları atarak yemekhaneden İletişim Fakültesine yürüdü.

Fakülte önünde kısa bir açıklama yapan öğrenciler, geleceksizliğe ve intiharlara karşı forumlarını polis kuşatması altında yaptı.

Forumda, gençlerin yaşadığı sorunlardan üniversite yönetiminin getirdiği yasaklamalara; bireyleri yalnızlaştırma politikalarına değinildi. Öğrenciler intihar eden arkadaşlarını andıktan onra eylem ve forum sonlandırıldı.

Dağılırken slogan atarak yürüyen öğrencilerin önünü kesen polis, slogan atılmaya devam edilirse gözaltına almakla tehdit etti.