< Sibel Ünli İçin Kadıköy’de

5 Ocak Pazar günü DÖB olarak, geçinemediği için intihar eden İstanbul Üniversitesi öğrencisi, sıra arkadaşımız Sibel Ünli için eylemdeydik.

Kadıköy’de saat 17.00’de Bahariye’de toplanarak ajitasyon konuşmalarımızla, kuşlamalarımızla, dövizlerimizle Kadıköy sokaklarını dolaştık, kapitalizmin krizinden kaynaklı geçinememeyi, geleceksizliği, işsizliği, eğitimin piyasalaşmasını halka anlatarak kapitalist sistemin çürümüşlüğünü teşhir etik.

Yürüyüş boyunca İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan yemek zamlarını, yurt zamlarını, öğrenci gençliğin yaşadığı ekonomik sıkıntıları, 280.000 öğrencinin kredi borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşmesini, üniversitelerde gençliğe yönelik faşist saldırıları ajitasyonlarımız ile anlattık. Aynı zamanda kadınların uğradığı erkek- devlet şiddetinin, emek sömürüsünün, baskıların, tacizin, tecavüzün, çocuk istismarının da kapitalizmden kaynaklandığını belirterek “Kadın cinayetleri politiktir”, “Dünyaya Başkaldırıyoruz, Çünkü Yaşamak İstiyoruz” sloganlarını atarak kadınlara yönelik saldırıları protesto ettik. Bir rant ve talan projesi olan Kanal İstanbul’u da İstanbul’un emekçilerine bu projenin sermayenin batan tekelerini kurtarma projesi olduğunu da anlattık.

Yol boyunca Deniz önlüklerimizi gören, ajitasyon konuşmalarımızı duyan insanlar alkışları ile bizlere destek oldu. Yürüyüşümüzde Ankara Üniversitesi’nde ODTÜ’de İstanbul Üniversitesi’ndeki faşist saldırıları anlatıp, mücadeleyi büyüten sıra arkadaşlarımızı selamladık. Eylemimizi bitirirken Hasan Hüseyin Korkmazgil’in Bıçak Kemikte şiirini okuduk.

Eylem boyunca “Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm”, “Denizlerin Yolunda DÖB Saflarına” sloganlarını attık ve eylemimizi “Akademik Özgürlük Devrim İle Kazanılacak” sloganını atarak ve gençliği DÖB saflarında mücadele etmeye çağırarak sonlandırdık.

İstanbul/ DÖB