< Birleşik Mücadeleyi Yükseltelim!

Türkiye ve Kürdistan İşçi, Emekçi, Öğrenci Gençliğine!

Faşist devlet geçtiğimiz günlerde “barış” adı altında Kürt halkına yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi.

Çocuk, genç, yaşlı demeden dinci-faşistlerle kol kola katliamlar, yıkımlar Rojava’da birbirini izliyor. Daha önceki saldırılarda olduğu gibi hedef, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek ve özgürlüğünü elinden almaktır.

Daha öncesinde IŞİD eliyle kitle katliamları yapan, kentleri yıkan, işgal ve ilhak amaçlı saldırılar düzenleyen dinci-faşist iktidar, daha önceki saldırıların bir benzeri olan ama daha kapsamlı bir savaş ile yanı başımızdaki bir halkı, onun yoksul, kendi özgürlüğü için mücadele eden evlatlarını katlediyor.

İşgal ve ilhak amaçlı yapılan bu gerici savaş Türkiye ve Kürdistan’da yaşayan yoksul gençliğin savaşı değildir. Bu savaş zenginlerin, sermaye sahiplerinin savaşıdır. Çünkü her gerici savaşta olduğu gibi bu savaşın yükü ekonomik olarak bizim gibi yoksul, işçi, emekçi çocuklarına kesilecek, yoksulların çocukları ölüme yollanacaktır. Katlanan zamlar, vergiler, artan yurt ücretleri, yemek ve ulaşım zamları faşist devletin savaşı daha uzun süre sürdürebilmesi için yapılan bir soygundur. Bizden aldıkları vergilerle kendi şatafatlı hayatlarına devam ederken, sermayedarlar karlarına kar katarken, ejder meyveli sarayları, katlanan servetleri onların bu savaştaki ekonomik çıkarlarıdır.

Zaten açlığa, yoksulluğa, geleceksizliğe mahkum olan işçi, emekçi ailelerin öğrenci çocukları bu savaş ile daha da yoksullaşacak, sefalete daha da mahkum olacak. Eğitime, bilimsel ilerlemeye bütçe ayırmak yerine tanklarını, toplarını ilerletebilmek, uçaklarını uçurabilmek için savaş bütçesi oluşturup geleceksizlik, yoksulluk sarmalında hayatlarımızı mahvediyorlar, mahvedecekler.

Bugün yanı başımızda bir halkın katledilmesine, savaşın sonucunda oluşacak ekonomik yıkıma ve baskılara karşı Arap, Kürt, Türk, Ermeni, Laz, Çerkez halklarının gençliği bu gerici savaşa karşı açık bir tutum almalı, harekete geçmelidir. Ancak yoksul halkların gençliğinin mücadele birliği bu gerici savaşı engelleyebilir, her türden gerici, milliyetçi, şoven anlayışı püskürtebilir.

Kürt halkı katledilirken biz özgür olamayız şiarı ile devrimci mücadeleyi her yerde büyütelim! Birleşik Devrimi Yükseltelim! Yaşasın Halkların Mücadele Birliği Gençliğin Birleşik Mücadelesi Kazanacak!

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)