Devrimci Öğrenci Birliği olarak yeni döneme merhaba derken, gençliği geleceksizliğe, dinci-gerici eğitime, faşist baskılara karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda DÖB'lü öğrenciler olarak 'Kriz ve Geleceksizlik' gündemi ile '#HayallerimiziDeğilKapitalizmiYıkalım' şiarı ile pratik faaliyetlerimize hız verdik.

22 Eylül Pazar günü İstanbul'da Beşiktaş Maçka Parkı'nda farklı lise ve üniversitelerden öğrenciler olarak 'Yeni Döneme Merhaba Pikniği'nde buluştuk. Saat 11.00'de başlayan pikniğimizde her katılımcı arkadaşımızın getirdikleri ile kurduğumuz sofranın ardından liseli bir yoldaşımız söz aldı.

Kahvaltımıza başlarken söz alan DÖB'lü yoldaşımız katılanları selamladıktan sonra piknikte buluşma amacımızı ve bugün gençliğin yaşadığı akademik, ekonomik ve politik sıkıntıları anlattıktan sonra, DÖB saflarında örgütlenme çağrısı yaptı. Ardından kahvaltımızı yaptık ve katılımcı arkadaşlarımızla 'Kriz ve Geleceksizlik' başlıklı forumumuza geçtik.

Farklı lise ve üniversitelerden söz alan öğrencilerin konuşmalarında sık sık ekonomik sıkıntılar, geçinememe, eğitimin gericileşmesi, sömürü ve devlet baskılarından söz edildi. Söz alan katılımcılar bugün mücadele yürütmek, örgütlenmek konusunda benzer düşündüklerini dile getirdiler. Etkinliğimizin forum bölümünü sonlandırdıktan sonra güneşli ve güzel havanın tadını oyun oynayarak, sohbetler ederek çıkardık.

Etkinliğimiz boyunca ise sivil ve resmi polislerin bize yönelik fiziksel takibi (tacizi) ise dikkatlerimizden kaçmadı. Etkinliğimizi oynadığımız keyifli oyunların ardından sonlandırdık.

İstanbul /DÖB