“Sürecin Peşini Bırakmayacağız”

ODTÜ’lü öğrenciler, İHD Ankara Şube'de İHD ile birlikte bugün bir basın açıklaması yaptı.

ODTÜ’de KYK yurdu yapımına karşı 128 gündür eylem yapan ODTÜ’lü Kavaklık İnisiyatifi’nden soruşturma başlatılan 11 kişi için yapılan açıklamada bu soruşturmaların hukuksuz olduğu söylendi.

İnisiyatif adına açıklamayı okuyan Çağlar Karabulut, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK Genel Müdürlüğü ve ODTÜ Rektörlüğü’nün taraf olduğu ve başından beri tonlarca hukuksuzluğa rağmen infaz edilmeye çalışılan bu projede egemenlerin hukuku da bize karşı kullanmak istediğinin farkındayız. Yasa yapanların yasalara uymadığı, yasalara aykırı işler yaptığı ancak hiçbir hukuki yaptırıma tabi tutulmadığı bu süreç boyunca yasaların ve yasal sürecin gerekliliklerinin yerine getirilmesini isteyen arkadaşlarımızın karşısına karakollar, nezarethaneler, savcılık soruşturmaları ve davalar çıkartılmıştır ve çıkartılmaya da devam edilmektedir” dedi.

KYK yurduna karşı başlattıkları oturma eylemine 55’inci gününde yaşanan jandarma saldırısını hatırlatan Karabulut, “Müdahale günü onlarca arkadaşımız darp edilmiş, birçok arkadaşımız yaralanmış ve bir arkadaşımız da gözaltına alınmıştır. Takip eden süreçte direnişimiz inşaat alanının hemen yanında sürdürülmeye devam etmiştir. Bu süreçte bir arkadaşımıza internette sıkça paylaşılan bir görüntüden ötürü gözaltı yapılmış, hakaret davası açılmıştır. Bunun yanında, o gün gözaltına alınan arkadaşımızın soruşturması devam etmektedir” dedi.

Henüz resmi bir açıklama gelmemesine rağmen inşaatın yapılmayacağına dair duyumlar aldıklarını belirten Karabulut, yakın zamanda 11 arkadaşlarının müdahale günü bahane edilerek ifadeye çağrıldığını söyledi. Ankara Emniyeti Güvenlik Şube amirliğinde arkadaşlarının avukatlarıyla birlikte ifade verdiğini aktaran Karabulut, arkadaşları hakkında başlatılan hukuki sürecin biran önce lehe sonuçlanmasını istedi, “Bu süreçlerden herhangi birinin sonucunda hiçbir arkadaşımızın en ufak bir mağduriyet yaşamasını kabul etmemekteyiz. Hesap soracağımız ve sürecin peşini bırakmayacağımız bilinmeli ve buna göre hareket edilmeli” dedi.