< Bağımsız Maden İş'ten Yeni Anadolu Madenciliğe Uyarı Eylemi

Anadolu Madencilik'te üyelerine uygulanan baskı ve mobbing ve promosyon haklarının ödenmemesine karşı Bağımsız Maden İş Sendikası uyarı eylemi gerçekleştirdi.

Bağımsız Maden İş Sendikası, Soma'da bulunan Yeni Anadolu Madencilik'te üyelerine yönelik baskı, mobbing uygulanması ve banka promosyon haklarının verilmemesi nedeniyle uyarı eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan Bağımsız Maden İş Başkanı Gökay Çakır, işçilerin işyerinde baskı, mobbing ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını, maaşlarının bugün ödendiğini ancak banka promosyon haklarının ödenmediğin belirtti.

Bugün uyarı eylemi yaptıklarını, sorunların çözümü konusunda müzakereye açık olduklarını, fakat sorunların çözümü konusunda Salı gününe kadar bekleyeceklerini belirten Çakır, çözüm konusunda olumlu bir gelişme olmazsa eyleme geçeceklerini işyerinde üyelerinin ayrımcılığı maruz kaldığını belirtti. Uyarı eylemi yaptıklarını belirten Çakır, sorunlar düzelmediği takdirde salı günü eyleme geçeceklerini duyurdu.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Soma'da bulunan Yeni Anadolu Madencilikte üyelerinin maruz kaldığı baskılara karşı uyarı eylemi gerçekleştirdi. Söz alan Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, işçilerl görüştüklerini sorunlar çözülmediği takdirde salı günü eyleme geçeceklerini duyurdu. Gerekirse işyeri önünde çadır kuracaklarını belirten Gökay Çakır"Eşitlik ilkesine aykırı davranıyorlar, sendikalı işçi ayrımcılığı yapıyorlar. Bunu görüyoruz şirket ve yönetimi gayet iyi biliyor. Baskıyı mobbingi bitirene kadar buradayız" dedi.

Çakır, Bağımsız Maden İş Sendikası olarak başta sendika üyeleri olmak üzere işçinin hakkını yedirmeyeceklerini, buna karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Şirket yöneticilerinin eylem nedeniyle işçilere baskı yapması üzerine Çakır servisler giderken araçlara girerek işçilere sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu ve işçilerin haklarının verilmesi için işçilerin yanında olduklarını belirterek baskı ve tehditlerden korkmamaları gerektiğini söyledi.