< < Barutçu Tekstil İşçilerinden 200. Günde Tabutlu Protesto

Sendikalı oldukları için işten atılan işçileri 200. gününde fabrika önünde yaptıkları açıklamada siyah tabutla sendika düşmanlığını protesto etti.

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil'de çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Öz İplik İş Sendikası'nda örgütlenen kadın işçiler patronun sendika düşmanlığıyla karşılaştı. Sendikayı tanımayan Barutçu Tekstil patronu sendikalı kadın işçileri işten attı.

Fabrika önünde eyleme geçen kadın işçiler, patronun tehditleri, çeşitli saldırıları, zehirleme girişimlerine rağmen 200 gündür mücadeleyi sürdürüyor.

Öz İplik İş Sendikası üyesi Barutçu Tekstil işçileri, 200. günde yaptıkları basın açıklamasında fabrika önüne siyah çelenk bırakarak patronun sendika düşmanlığını protesto etti. Eyleme çok sayıda sendika temsilcisi, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldı. Eylemde işçi sınıfının yıllarca bedeller ödeyerek sendikal hürriyet ve özgürlüğün Anayasada yer almasını sağladığını belirtildi.

Anayasanın 51. maddesi olan "sendikal özgürlük"ün Barutçu Tekstil'de bulunmadığı belirtilerek üzerinde "Anayasanın 51. Maddesi Sendikal Özgürlük" yazılı siyah tabut getirilerek fabrika önüne bırakıldı.

Basın açıklamasında konuşan Öz İplik-İş Bursa Şube Başkanı Ekrem Saraçoğlu, “Barutçu Tekstil işvereninin hukuk tanımaz tavrı ve anayasayı ihlal etme girişimini engellemek için 200 gündür direnişimiz devam ediyor. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. Önemli markalara üretim yapan bir fabrika, sendikal özgürlüklere saygı göstermiyor. Buradan Barutçu Tekstil işverenine sesleniyoruz, çalışanların sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin” dedi.