Finans Merkezi Önünde Eylem Ve Gözaltı

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde çalışan Devrimci Yapı ile İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (DEV-YAP) üyesi işçiler, 2 aydır alamadıkları ücretleri için Emlak Konut GYO önünde bugün bir eylem yaptı.

“Direne direne kazanacağız” ve “İnşaat işçisi köle değildir” sloganlarıyla yürüyen işçiler, Emlak Konut GYO önünde polis ablukasıyla karşılaştı. Ablukaya rağmen içeri girip yetkililerle görüşmekte ısrar eden 15 işçi ve Yeşil Sol Parti’nin Milletvekili Adayı Kezban Konukçu darp edilerek gözaltına alındı.

İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi’nde Yapı&Yapı Holding bünyesinde çalışan işçiler, ihbar ve kıdem tazminatlarının, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle, 2 Mayıs günü eyleme başlamıştı.

İşçiler eylemlerinin 3. gününde "Direne direne kazanacağız", "İnşaat işçisi köle değildir", "Ücret hakkı gasp edilemez" sloganlarıyla yürüyüşe geçince Emlak Konut GYO önünde polis ablukasıyla karşılandı. Kaymakamlık yasağını gerekçe gösteren polis, önce basını zorla alandan çıkardı, sonra abluka altına alınan işçiler, milletvekili adayı Kezban Konukçu ve 4. Vardiya üyeleri işkenceyle gözaltına alındı.