< Gübretaş İşçilerinden Protesto Eylemi

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube’nin örgütlü olduğu Gübretaş’taki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Fabrika önünde toplanan işçiler alkış ve sloganlarla yürüyerek Gübretaş yönetimini protesto etti.

Kocaeli Körfez'de faaliyet gösteren #Gübretaş fabrikasında Petrol İş Sendikası ile fabrika yönetimi arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Arabulucu görüşmelerinde de Gübretaş yönetiminin olumlu adım atmayarak anlaşmaya varılamaması üzerine 400 işçi fabrika içinde alkışlarla yönetimi protesto etti.

İşçiler fabrika önünde de yürüyüş yaparak alkış ve sloganlarla Gübretaş yönetimini protesto etti. İşçilerin insanca yaşanacak ücret talebini reddeden Gübretaş yönetimi, iftar programı düzenlendi. İftar programına katılmayan işçiler fabrika bahçesinde sendika yöneticileri ile birlikte iftar yaparak protesto eylemini sürdürdü.