< Mata Otomotiv İşçileri: "Fark Holding Önünde Çadır Kurarız!

İşten atılan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Mata Otomotiv işçileri Maslak'ta Fark Holding önünde eylem yaptı. Mata patronlarına seslenen işçiler, işlerine dönmek için gerekirse Mata Otomotiv ortaklarının işyerleri önünde çadır kuracaklarını belirtti.

Mata işçileri, İstanbul Maslak'ta bulunan, Mata'nın ortaklarından Ahu Büyükkuşoğlu Serter'in yönetim kurulu üyesi olduğu FARK Holding önünde eylem gerçekleştirdi. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmasını isteyen ve DİSK/ Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Mata Otomotiv işçileri, 44. gününde Birleşik Metal İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube'de buluşarak Pendik Kaynarca'dan Maslak'a otobüslerle yola çıktı. İşçiler yol boyunca sloganlar atarak grev, direniş şarkıları söyledi.

FARK Holding önüne gelen Mata Otomotiv işçileri “Evrim Kaşlıoğlu-Ahu Büyükkuşoğlu Serter Mata İşçilerinin Haklarını Ver” yazılı pankart açarak Her yer mata, her yer direniş", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Yaşasın Onurlu Mücadelemiz", "İşgal, Grev, Direniş", "Zafer Direnen İşçilerin Olacak" sloganları attı.

Eylemde konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmasını isteyen ve Birleşik Metal İş Sendikası üyesi olan işçilerin Mata Otomotiv patronlarının işçi ve sendika düşmanı tutumuyla karşılaştığını söyledi.

İşçilerin sendikalarına ve çalışma koşullarına ilişkin taleplerinin karşılanmasını istediklerinde kod 46 ile işten atıldığını, bunun üzerine işçilerin direnişe başladıklarını söyleyen Atar, işçilerin, haklarına ve sendikalarına sahip çıkma konusunda kararlı bir tutum aldıklarını ve bunu hazmedemeyen, patronların çetelerinin saldırısına uğradıklarını belirtti.

Atar, işçilerin zorlu bir mücadelenin 44. gününde olduklarını hatırlatarak

Mata Otomotiv patronlarının işçilerin karalı mücadelesi karşısında fabrikayı başka ülkelere taşımakla tehdit ettiğini aktaran Özkan Atar, "Şunu unutmayın ki, Mata Otomotiv'i bugünlere getirenler kapının önüne koyduğunuz işçilerdir. Başka ülkelerin işçileri değil" dedi.

Mata patronlarının dolardan işçi getirerek siparişleri karşılamaya çalıştığını fakat işi bilmeyen elemanlarla iş yapılmasının kaliteyi düşürüp ve üretimi düşürdüğünü ve fabrikanın neredeyse tüm müşterilerini kaybetmek üzere olduğunu belirtti.

Mata Otomotiv patronları Evrim Kaşlıoğlu-Ahu Büyükkuşoğlu Serter'e seslenen Atar, işçilerin haklı talepleri karşılanmazsa, holdingin bütün işyelerinin önüne gideceklerini ve gerekirse buralarda çadır kuracaklarını söyledi.

Eylemi sloganlarla sonlandıran işçiler, Caddebostan'da bulunan holdingin ortaklarının hukuk bürosu önüne giderek bir kez de burada taleplerini dile getirdi.

Video İçin Tıklayınız.