BES Üyeleri Kadıköy SGM Önünde

BES İstanbul 3 Nolu Şube Üyeleri Kadıköy Sosyal Güvenlik Kadıköy İlçe Müdürlüğü önünde ödenmeyen hakları için eylem yaparak "Hakkımız olanı istiyoruz" dedi.

BES İstanbul 3 Nolu Şube Üyeleri Kadıköy Sosyal Güvenlik Kadıköy İlçe Müdürlüğü önünde 666 sayılı KHK ile gasp edilen ikramiyelerinin, fazla mesai ücretleri ödenmesi, SGK emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Eylemde "SGK Emekçilerinin Mağduriyeti Giderilsin! 666 Sayılı KHK İle Gasp Edilen İkramiyelerimiz Ödensin! SGK Emekçilerine 3600 EK Gösterge Verilsin! Ek Ödeme Puanlarında 100 Puan Artış Yapılsın! Taleplerimiz Kabul Edilene Kadar Mücadele Edeceğiz" yazılı pankart açıldı. Eyleme Kartal, Maltepe, Süreyyapaşa ve Ataşehir'den sendika üyeleri de pankart arkasında sloganlarla yürüyüş yaparak geldi.

Basın açıklamasını BES İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Salih Aksoy okudu.

 

"Ekonomik Çöküntünün Nedeni Ne Dış Güçlerin Oyunu Ne Deprem"

Ülkenin gerek ekonomik anlamda gittikçe derinleşen bir çöküntüye sürüklenirken aynı zamanda yaşanan deprem nedeniyle de büyük yıkmlarla uğraşmakta olduğunu belirten Aksoy "Ekonomide yaşanan çöküntü, iktidar mensuplarının iddia ettikleri biçimiyle “dış güçlerin” bir büyük oyununu olmadığı gibi, deprem sonrasında yaşanan bu büyük dramda tamamen bir doğa olayına veya kader planına bağlanamaz" dedi.

 

"İmar Ve Rant Ekonomisini Kabul Etmiyoruz"

 

Yaşanan ekonomik çöküntünün sebebinin iktidarın geniş halk kesimlerinin daha çok yoksullaşmasını pahasına kendi yandaş sermaye gruplarına sermaye/servet aktarması olduğunu ifade eden Aksoy diğer yandan deprem felaketi sonucunda yaşananların, günübirlik seçim kazanmak amacıyla çıkarılan imar afları, denetlenmeyen yapılaşma, göz yumulan imar yolsuzluk ekonomisidir. Bu yanlış ekonomik/imar rant ekonomisinin bizlere yaşattığı bu ağır mağduriyeti asla kabul etmiyoruz" dedi.

 

"Sorumluların Hesap Vermesi İçin Mücadele Edeceğiz"

Aksoy kamu emekçilerinin yaşadığı bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için daha fazla mücadele edeceklerini ve sorumlularının da bağımsız yargı önünde hesap vermesinin takipçisi olacaklarını söyledi.

 

"SGK Emekçileri Ağır Yük, Ekonomik Çöküntü Ve Mobbing Altında"

Sosyal Güvenlik Emekçilerinin ekonomik ortamda kamuda en az ücret alarak yoksul yaşamaya mahkûm edilmenin yanında birde artık mobbing haline gelen ağır iş yükü ile baş etmeye çalıştığını belirten Aksoy "Yine büyük bir felaket olarak yaşanan 1999 depremi fırsat bilinerek, bizlerinde içinde bulunduğu sendikaların yoğun itirazına rağmen çıkarılan emeklilik düzenlemesinin yarattığı yaş mağduriyetini gidermek için çıkarılan ve hiçbir yapısal düzenleme ve önlem alınmamdan alelacele uygulamaya konulan düzenleme neticesinde Sosyal Güvenlik Emekçileri ağır bir angaryayla baş başa bırakılmış durumdadır" dedi.

"İş Yükü Giderek Artıyor ÇSGB Acilen Personel Almalı"

Yasal düzenleme daha kamuoyu ile paylaşılmadan Sosyal Güvenlik Merkezlerinin önünde hizmet borçlanması talebiyle uzun kuyruklar oluştuğunu, Sosyal Güvenlik Emekçilerinin normal iş yükününün katbekat aşan bir iş yüküyle baş başa bırakıldığını aktaran Aksoy, bu yoğunluğun mevcut personelle karşılanmasının mümkün olmadığını belirterek "Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere kurum yetkililerini acil yeni personel alımı yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde sürekli çıkarılan vergi ve prim atlarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Aksoy "Bu ağır çalışma koşullarına dayanamıyoruz. Artık yeter!" dedi.

 

"Kamuda Tasarruf Denerek İkramiye Ve Ek Ödemelerimiz Kaldırıldı"

Devlet yetkililerinin "Kamuda tasarruf" deyince ilk aklına gelenin kamu çalışanlarının mevcut haklarını kısıtlamak olduğunu ifade eden Aksoy "Bunun en çarpıcı örneği 2012 yılında yayınlanan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile daha önceden SGK Emekçilerinin almakta olduğu yılda iki asgari ücret tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemeler sözde'eşit işe eşit ücret' adı altında kaldırılması ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesine rağmen; ikramiye ve ek ödemelerin çalışanlara ödenmemesidir" dedi.

 

"SGK Emekçilerine 3600 Ek Gösterge Darbesi"

Sosyal Güvenlik Emekçilerinin geçmişe dönük bu mağduriyetlerinin yanına bir de, 3600 ek gösterge düzenlemesi dışında tutularak kapsam dışı bırakıldıklarını söyleyen Aksoy, "Çıkarılan yasada SGK Emekçisi görülmemiş, 3600 ek gösterge kapsamı dışında bırakılarak bir darbe de buradan yemiştir" dedi.

Adalet Bakanlığı çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı, Sağlık Bakanlığı çalışanları için döner sermaye ödemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nda ek ders ücretleri, Belediye çalışanlarına denge tazminatı gibi ödemeler yapıldığına işaret eden Aksoy SGK, doğumdan ölüme tüm vatandaşlara hizmet verdiğini mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biri olduğunu vurguladı.

 

TALEPLER

Aksoy SGK emekçilerinin taleplerini ise şöyle aktardı:

* Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

* Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!

* Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!

* Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

* Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

 

"Birlikte Mücadele Ederek Kazanacağız"

Kamu çalışanlarının haklı taleplerinin kalıcı bir kazanıma dönüşmesi için, kamu alanında bulunan bütün sendikaların yan yana gelerek birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Aksoy "Bizlerin birlikte, yan yana mücadele etmesi, haklı taleplerimizin kazanıma dönüşmesini sağlayacaktır" dedi.

Eylem "Ek Gösterge Hakkımız Söke Söke Alırız", "İnsanca Çalışma İnsanca Yaşam", "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz" sloganlarıyla sona erdi.

Video İçin Tıklayınız.