< "Sermayeden Yana Olan Davada Yargılamak İsteyenleri Yargılayacağız"

3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, havalimanı İşçilerinin taleplerinin kabul edilmesi amacıyla 15 Eylül'de Kadıköy'de yapılmak istenen basın açıklamasında gözaltına alınanların davası öncesinde Kartal'da Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı

Gözaltına alınan Platform bileşenlerinden Bahadır Altan, 3. Havalimanı'ndaki iş cinayetlerini, doğa katliamını ve işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yaptıkları iş bırakma eylemi nedeniyle gözaltına alınmasını sendikaların çağrısıyla 15 Eylül'de Kadıköy'de protesto etmek isteyenlerin, anayasal haklarını kullanmaları engellenerek polisin saldırısına uğradığını ve ters kelepçeyle gözaltına alındığını ve iki gün sonra ifadeler dahi alınmadan bırakıldıklarını hatırlattı. Gözaltına alınan 26 kişinin ilk davasının bugün görüleceğini, toplantı, yürüyüş ve gösteri kanununa uymamaktan, polise mukavemetten gözaltına aldığını belirtti.

Buna rağmen 52 iş cinayetinin işlenmesinden sorumlu tek bir İGA yetkilisi ya da devlet yetkilisi hakkında tek bir soruşturma dahi açılmadığı halde doğa katliamına, iş cinayetlerine karşı eylem yapmak isteyenlere dava açıldığını belirterek, bizler gözaltına alınanlar olarak bugüm görülecek davada yargılamak isteyenlerin bu hukuksuzluğunu yargılamaya geldik' dedi.

Yine gözaltına alınan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, 3. Havalimanı işçilerinin iş cinayetleri, küflü yemekler, tahtakuruları ve servis beklemeye karşı isyan ederek iş bıraktıklarını ve yüzlerce işçinin sendika yöneticileri ile birlikte gözaltına alındığını bunu protesto etmek isteyen 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu bileşenlerinin ise Kadıköy'de basın açıklaması yapmak isterken daha toplanamadan polisin şiddetli saldırısıyla karşılaştığını ve 26 kişinin gözaltına alınarak haklarında dava açıldığını belirtti.

 

Anadolu Adliyesi 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek bu davanın İGA patronlarından, sermayeden yana bir dava olduğunu, 3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu bileşenleri olarak hukuksuz olan bu davada kendilerini yargılamak isteyenleri yargılayacaklarını ve 3.Havalimanı işçilerinin taleplerini sahiplendiklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Ardından duruşmaya girildi. Mahkeme salonuna ise izleyici ve basından kimse alınmadı. Aralarında Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, HDK 1. Bölge Sözcüsü Halil Aksu ve İSİG Meclisi’nden Murat Çakır’ın da bulunduğu, sendika yöneticilerinin yargılanmaları kimlik tespiti sonrası savunmalarına başlandı. Duruşma devam ediyor.