"Donuyoruz" Diyen İşçiler İşten Atıldı

Bursa Harmancık’ta da doğalgaz boru hattında elektrik tesisatı döşeyen işçiler 27 Aralık tarihinde suyun içinde çalıştıklarını belgeleyen fotoğraflar göndererek hangi koşullarda çalışmaya zorlandıklarını teşhir etmişlerdi.

BURSA - Harmancık'ta doğalgaz boru hattında elektrik tesisatı döşeyen işçilerin işten atıldığı öğrenildi. Yüklenici firma Tanap’a bağlı Elmak isimli taşeron firma bünyesinde çalışan İnşaat İşçileri Sendikası üyesi oldukları öğrenilen işçiler bu koşulları fotoğraflarla teşhir ettikleri için “iş bitimi nedeniyle” denilerek, yasadışı bir şekilde işten çıkarıldılar.

Tanap'a bağlı Elmak isimli taşeron firmada çalışan işçiler 27 Aralık günü -1 derecede dizlerine kadar su içinde çalıştırıldıklarını fotoğraflayarak "Mecbur tutuyorlar. Biz direniyoruz. Hava don" mesajıyla sendikaya ulaştırmışlar ve twitter hesabından paylaşılmıştı.

İnşaat İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada işçilerin işten atılma nedeninin "işin bitmesi" değil, sendikal örgütlenme düşmanlığı olduğu ifade edilerek şantiyelerdeki sendikal örgütlenmenin önüne geçilemeyceği ve işçi kıyımlarına hak gasplarına karşı mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi.

İnşaat patronlarının bu tutumunun esas nedeninin “işin bitmesi” değil, sendikal örgütlenme düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Bu sendika düşmanlığına karşı inşaat patronlarına diyoruz ki, ne yaparsanız yapın o şantiyelere sendikamızın girmesini engelleyemeyeceksiniz! İşçi kıyımlarına, ücret gasplarına, kanımıza sudan ucuz muamele yapılmasına karşı bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelemizi büyüterek yolumuza devam edecek, o sömürü çarkına çomak sokmayı sürdüreceğiz!