Kuzey Marmara Otoyolu İnşaatı'nda 15 İşçi İşten Çıkarıldı

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı projesinde inşaat 15 işçi ücretleri ödenmeden işten çıkarıldı.

İSTANBUL - Topluma  "Mega Proje" olarak  gösterilmeye çalışılan Kuzey Marmara Otoyolu projesinde hak ihlalleri yaşanmaya devam ederken, işten atmalar da başladı.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde taşeron firmaya bağlı çalışan 15 işçi işten çıkarıldı.

DİSK’e bağlı Dev-Yapı-İş Sendikası üyesi işçiler, pojenin Çatalca bölgesindeki şantiyede hak ihlalleri yaşadıklarını ve ücretleri ödenmeden 15 işçinin işten çıkarıldığını bildirdi.

İşçilerin sorunlarını görüşmek için şantiyeye giden sendika yöneticileri firma ile de görüştü.

Dev-Yapı-İş Sendikası, işten çıkarılan işçilerin iki aylık ücretlerinin ödenmediğini yapılan görüşme sonrası firmanın Cuma günü ödeme yapma sözü verdiğini, sendika olarak üyelerinin haklarının takipçisi olacaklarını belirtti.