Recticel'de Açlık Grevi

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren Recticel Teknik Sünger İzolasyon San. Ve Tic. A.Ş.’de işçilerin sendikalı olmak için verdiği mücadele devam ediyor. İşçiler dün açlık grevine başladıklarını duyurdu.

İSTANBUL - Tuzla Aydınlı mahallesinde bulunan Recticel Farbikası’ında haftalardır yemek boykotları, fabrikayı terk etmeme eylemleri gibi bir çok eylem biçimi ile sendikal haklarını savunan 70 işçi, patronların görüşmelerde geri adım atmaması sonucu bugün açlık grevine başladı.

2015 yılında, Petrol-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şubenin (Kartal Şubesi)  çalışmalarıyla Recticel Teknik Sünger İzolasyon San. ve Tic. A.Ş. fabrikasında örgütlenilmişti. Ancak Recticel patronunun işkolu tespitine ilişkin açtığı dava farklı derece mahkemelerde yaklaşık 4 yıldır devam ediyor. Yargı sürecinin bir çoğunda karar sendika lehine açıklanmış olmasına rağmen, Recticel patronu hukuki süreci uzatma mekanizmasını devreye sokmakta ısrarını sürdürmeye devam ediyor.

İstanbul Tuzla’da bulunan Recticel Teknik Sünger İzolasyon Tic. Aş.’de bulunan işçilerin Petrol-İş’e üye olarak sendikalı olma çalışmalarının patron tarafından tanınmamasından dolayı geçen hafta yapılan yemekhane boykotunun ardından işçiler fabrikayı terk etmeme eylemleri yapmıştı.

İşçiler eylemlerini bugün itibariyle açlık grevine dönüştürerek sendika haklarına sahip çıkacaklarını belirttiler. Bugün gerçekleştirilen yürüyüş ve açıklama açlık grevi eylemine başlayan 70 işçi sendikal haklarını kazanana kadar direnmeye kararlı olduklarını belirtti.

Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik sosyal medya hesabı üzerinden açlık grevi eylemini duyurarak “Tuzla’daki Recticel işyerinde sendikamıza üye olmak isterken iş kolu değişikliği hilesine maruz kalan emekçiler, Şubemiz öncülüğünde, fabrika içinde (70 kişi) açlık grevine başladılar. Üretimi durdurmalarına rağmen işveren bir refleks vermeyince tercih edildi bu eylem… Kazanacağız!” dedi.