Kenan Güngördü ve KESK Üyelerinden Zeytinburnu'nda Eylem

İşine geri dönmek için 251 gündür mücadele veren Kenan Güngördü ve KESK İstanbul Şubeler Platformu Zeytinburnu’nda eylem yaptı. "İşimize geri dönünceye kadar KHK zulmüne karşı mücadele edeceğiz" denildi.

 İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nde sağlık görevlisi olarak çalışırken güvenlik soruşturması gerekçesiyle haksız bir şekilde işten atılan ve işine geri dönmesi engellenen Kenan Güngördü ve KESK şubeler platformu Zeytinburnu'nda eylem gerçekleştirdi.

AKP ilçe binasının karşısındaki Adliye Meydanı’ndaki eyleme, 3. havalimanında tutuklanan işçiler ve sendikacıların da aralarında olduğu çok sayıda kişi destek verdi.

Telsiz Mahallesi’nde tapulu evleri gasp edilerek mağdur edilen emekçiler de kendi ozalitleriyle eyleme katıldı.

Eylemde “Mahkeme kararı uygulansın!”, “Kenan Güngördü yalnız değildir!”, “Mahkeme kararı uygulansın!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “KHK'lar gidecek biz kalacağız!” sloganları atıldı.

 

"Elaman İhtiyacı Yok" Denilerek İşe Başlatılmadı

Mahkemenin işe iade kararına uymak zorunluluğu nedeniyle işe geri alındığını ancak 6 dakika içinde 'eleman ihtiyacı yok' denilerek tekrar işten atıldığını belirten Güngördü, bunun bir cadı avı olduğunu, AKP iktidarının kendisinden olmayan herkesi işten attığını söyledi.

 

"OHAL Gerekçeli Cadı Avı Sürüyor"

Güngördü açıklamasında "OHAL'i bahane ederek başlatılan cadı avı ile muhalif gördükleri emekçileri bir bir işten attılar, tutuklattılar veya halen mahkemelerde iktidarın savcıları ve hakimleri tarafından yargılanmaktadırlar" dedi.

 

"Yüzlerce Emekçi Ölüme Terk Edildi"

Adaletin olmadığı yönetimlerde baskının, zulmün ve haksızlığın kaçınılmaz olduğunu dile getiren Güngördü, "Boyun eğmeyen, itaat etmeyen emekçiler meydanlarda KHK zulmüne karşı bedenlerini siper ediyor. Zeytinburnu Belediye başkanı ve ekibi 20 yıllık süre içinde halkımıza adeta zulüm etmektedir. Özellikle son 5 yıldır yüzlerce aileyi evsiz bırakmış, ölüme terk etmiştir" dedi.

Belediyenin mahkeme kararını tanımadığını kaydeden Güngördü, "İdare Mahkemesi adil bir karar alarak işe iadem ile ilgili karar vermiştir. Ancak belediye, mahkeme kararını hiçe sayarak ‘personel ihtiyacımız yoktur’ şeklinde cevap vererek bir başka hukuksuzluğa imza atmıştır. Hatırlatmak gerekir ki adalete bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır. Tekrar sesleniyorum. İşimi geri istiyorum" dedi.

251 gündür işine geri dönme mücadelesi verdiğini vurgulayan Kenan Güngördü, “İşimi geri verin yoksa her gün alanlarda meydanlarda olacağım. Zeytinburnu halkına bu adaletsizliği anlatacağım” dedi.

Telsiz Mahallesi’nde evleri belediye tarafından gasp edilen emekçiler de eylemde söz alarak  “Zeytinburnu Belediyesi evlerimizi gasp etti, bizi dışarı attı. Kiradayız geçinemiyoruz. Zeytinburnu Belediyesi kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirdi. Değerli arazileri gasp ediyor” dedi.

 

KESK’ten Bakırköy Mitingine Çağrı

KESK bu hafta eylemini Kenan Güngördü’ye destek için Cumartesi eylemini Zeytinburnu’na taşıdı. KESK İstanbul Şubeler Platformu adına dönem sözcüsü Mesut Mike tarafından yapılan açıklamada OHAL ve KHK saldırılarına değinilerek  işten atma saldırıları, kriz, enflasyonun emekçiler üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.  İktidarın ekonomik yıkımı derinleştirdiği vurgulanan açıklamada, OHAL kalkmasına rağmen süren olağanüstü hal düzeninin devam etmekte olduğu vurgulanan açıklamada ve ihraç edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi talebi dile getirildi.

Kenan Güngördü’nün de işe iadesi istenen açıklamada “İnsanca yaşam, demokratik Türkiye” mücadelesinin süreceği vurgulandı. Krize karşı mücadele çağrısı yapılan açıklama 22 Aralık’ta KESK’in Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapacağı bölgesel mitingin çağrısıyla eylem sonlandırıldı.