< Güngördü: "İşsizlerin ve Aç Yatan Milyonların Çığlığıyım!"

 

Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışırken  güvenlik soruşturması gerekçesiyle işinden atılan Kenan Güngördü, işe dönme mücadelesinin 231. gününde AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı önünde basın açıklaması yaparak  “İşsizlerin ve aç yatan milyonların çığlığıyım. Tekrar ediyorum, işimi, ekmeğimi geri verin” dedi.

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi’nde sağlık görevlisi olarak çalışırken güvenlik soruşturması gerekçesiyle işinden atılan Kenan Güngördü, eylemine AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı önünde devam ediyor.

Eyleminin 231. gününde basın açıklaması gerçekleştiren Güngördü, “Ekonomik kriz ile boğuşurken milyonlarca halkımız gibi ve üstelik illegal örgütlerle ilişkilendirilip işten atılmak dünyadaki en zor şeydir. 20 yıllık AKP iktidarı hiçbir zaman işçiden yana olmamıştır. Sermayeden, patronlardan yana olan AKP, bunu bu dönem daha açıktan yapmaktadır” dedi. Güngördü, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“8 aydır işsizim. Milyonların çığlığı olmaya çalışıyorum meydanlarda. Beni işten atanlar, iktidardan aldığınız güçle saldırdığınız emekçiler bir gün mutlaka yıkacaktır. Öfkemizi sınamayın. Öfke olduğumuzda sesimiz ve çığlığımız 3. Havalimanında patlar, sel olup sizi boğarız.

 

Ben havalimanında tutukladığınız emekçilerin çığlığıyım. yüzbinlerce KHK’li emekçinin, maden ocaklarından çıkan cenazelerin, işsizlerin ve aç yatan milyonların çığlığıyım. Tekrar ediyorum, işimi, ekmeğimi geri verin.”

 

Güngördü'ye Devrimci Demokrat Sendikal Birlik, HDP üyeleri ve Zeytinburnu halkı da destek verdi.