< 3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Gecesi'nde Buluşuyoruz!

3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu‎ olarak 26 Kasım'da "Buzu Kıran Yolu Açanlara Selam Olsun" şiarıyla Dayanışma Gecesi'nde buluşuyor.

İSTANBUL - 3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, işçi aileleri, direnişteki işçiler ve sanatçıların katılımıyla "3.Havalimanı işçilerinin talepleri talebimizdir, tutuklu işçiler serbest bırakılsın" demek için dayamışma gecesinde buluşacaklarını duyurdu.

Platform, "Buzu Kıran Yolu Açanlara Selam Olsun" şiarıyla yaptığı çağrıda, 3. Havalimanı işçilerinin taleplerinin inşaat işçileri başta olmak üzere tüm işçilerin insanca çalışma ve yaşam için sağlanması zorunlu şartlardı ve bu talepler 14 Eylül'de "Köle değiliz" çığlığıyla tüm ülkeye yayıldı. Fakat bu haklı talepleri dile getiren 600'e yakın işçinin ve sendika yönetcisinin gözaltına alındığını ve 37 işçinin tutuklandığını hatırlattı.

Bugün aralarında Devrimci Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri Yunus Özgür, Özkan Özkanlı, Uğur Karadaş, Anıl Deniz Gider'in de bulunduğu 31 işçi kişinin Silivri Hapishanesi'nde tutuklu olduğunu belirten platform,"3. Havalimanı işçileri tüm inşaat İşçilerinin yaşadığı kölelik düzenindeki bu sessizliği bozdu, 14 Eylül’deki iş bırakma eylemiyle buzu kırdı ve yolu açtı.Eyleme katılan 61 arkadaşımız hakkında asılsız iddialarla dava açıldı.
5 Aralık'ta saat 09.30'da GOP Adliyesi'nde görülecek bu dava haklı taleplerini dile getiren işçi sınıfına bir gözdağı, sendikal örgütlenmeye yönelik bir saldırıdır. Bizler sermaye ve devletin bu saldırılarına sessiz kalmayacağız. Buzu kırıp yolu açanlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz.Emek dostlarımızı da bu davada taraf olmaya bekliyoruz" denildi.



Dayanışma gecesine yapılan çağrı da "3. Havalimanındaki işçilerin taleplerini sahiplendiğimizi göstermek hem de 'Tutuklu Havalimanı İşçilerine Özgürlük' talebini hep birlikte haykırmak için sanatçı dostların da katılımıyla 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 19.00-22.00 arasında Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda düzenlenen dayanışma gecesinde birlikte olalım" denildi.

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Gecesi'ne katılmak isteyen emek dostları etkinlik davetiyelerini aşağıdaki adreslerde bulabilecek.

*Zeki Göker Kültür Merkezi
Caferağa Mah. Tellalzade Sk.
No: 30 Kadıköy

*TMMOB Makine Mühendisleri Odası
Katip Mustafa Çelebi Mah.
İpek Sokak No:9 Beyoğlu

*Egitim-Sen İstanbul 7 Nolu Şube
Marmara Cad. Çiğdem Sk.
Yapı Kredi Bankası Üstü Kat:5
Avcılar