< "Mücadelemizi Birleştireceğiz, Zulmedenler Gidecek, Emek Kazanacak Biz Kazanacağız!"

 

KHK ile ihraç edilen KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri ve Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan ve 188 gündür işe dönme mücadelesi veren Kenan Güngördü, bu hafta eylemlerini birlikte gerçekleştirdi. KESK üyeleri, 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu,işten atılan emekçiler ve pek çok demokratik kitle örgütünden emekçinin katıldığı eylemde güvenlik soruşturmaları, KHK uygulamaları ve emekçilere yönelik saldırılara karşı tüm emekçilerin mücadele birliğini oluşturmaya yönelik ortak eylemler gerçekleştirme kararı alındı.

İSTANBUL- KHK ile ihraç edilen KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri bu haftaki eylemini, Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan ve 188 gündür işe dönme mücadelesi veren Kenan Güngördü ile birlikte gerçekleştirdi.
Bugün Zeytinburnu Belediyesi önünde bir araya gelen emekçilere çok sayıda emekçi ve demokratik kitle örgütünden emek dostları destek verdi.
Zeytinburnu Belediyesi önünde gerçekleştirilen eyleme Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde işten atılan Sinan Yerdelen, MutluSan'da işten atılan Burcu Koçlu, Çapa Hastanesi işçisi Cemal Bilgin, 5 kez KPSS sınavını kazandığı halde göreve başlatılmayan Berfin Aslan, Bakırköy Belediyesi'nde işten atılan işe iade davasını kazandığı halde işe geri alınmayan Fethiye Kızmaz, 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu ve çok sayıda demokratik kitle örgütünden emek dostları katıldı.
Basın açıklaması "Kenan Güngördü Yalnız Değildir", "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız", "İşimizi Geri Alacağız" sloganlarıyla başladı.

"Bu Zulmün Hesabı Sorulacak Emekçiler Kazanacak"
KHK ile ihraç edilen KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi emekçilerinden Vaiz Adıgüzel, Zeytinburnu halkına seslenerek yıllarca kamu kurumlarında çalışan ve bir gecede haklarında hiçbir mahkeme kararı, hatta hiçbir soruşturma olmaksızın KHK ile atılan kamu emekçileri olduklarını ve bir buçuk yılı aşkın süredir işlerine dönebilmek için mücadele verdiklerini aktardı. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yüzbinlerce insanı işsiz bıraktığını ifade eden Adıgüzel, emekçileri parasız eğitim, parasız sağlık hizmetleri sağlanmasını istedikleri için, haksızlıklara karşı durdukları için bir gecede işsiz bırakıldıklarını aktardı. İşlerine dönebilmek için her hafta eylemler yaptıklarını ve mücadeleyi halen sürdüklerini ifade eden Adıgüzel, Kenan Güngördü ve haksızlığa uğrayan emekçilerle dayanışmada bulunacaklarını belirterek "Biz kazanacağız siz yıkılacaksınız. Seçilenler geçici seçenler kalıcıdır. Ve bu zulmün hesabı da sorulacak, emekçiler kazanacaktır" dedi.
KHK ile ihraç edilen emekçiler adına basın açıklamasını ise Sarya Mehtap Yılmaz okudu.

"Gericiliğin Toplumu Kuşattığı İktidara Karşı Mücadele Ediyoruz"
"Biz ,demokratik,laik bir ülkede, barış ve kardeşlik içinde,insanca bir yaşam mücadelesi veren,Türkiye kamu emekçileri sendikal mücadelesinin yüz akı KESK’Iileriz" diyen Yılmaz, halkın büyük çoğunluğunun yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığı,özgürlüklerinin kısıtlandığı,anayasa ve uluslar arası sözleşmelerden doğan hakların askıya alındığı,kadınların sokağa çıkmakta kaygı duyduğu,gençlerin gelecek umutlarının yok edildiği,beyin göçünün giderek çoğaldığı,kamu emekçilerinin hukuksuz ve keyfi olarak açığa alınıp,işten atıldığı,gericiliğin toplumsal alanı kuşattığı bir ülkede yaşıyor olmasından iktidarların sorumlu olduğunu ve AKP iktidarının bu sorunları 15 Temmuz darbe girişimini de gerekçe göstererek derinleştirdiğini ifade etti.


"KHK İle İşten Atılan Emekçiler İşlerine Dönmeli"
Yönetici ve üyelerinin KHK larla haksızca,hukuksuzca ve kendileri gibi düşünmedikleri için tamamen keyfi olarak açığa alınıp,ihraç edildiğini, bütün bu zalimce uygulamalarının esas sebebinin ise tüm emekçi kesimlerin hak ve özgürlüklerini sınırlayan düzenlemelere seyirci kalmayışları, anayasal haklarna sahip çıkmaları, haksızlıklara karşı mücadele vermeleri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Zeytinburnu Belediyesi'nde Sosyal İşler Müdürlüğü’nde çalışıyorken 696 sayılı KHK ile sadece güvenlik soruşturması gerekçesiyle -ki başka hiçbir sebep öne sürülmeden ihraç edilen Kenan GÜNGÖRDÜ arkadaşımız da burada 188 gündür işini geri almak için direniyor.AKP iktidarı artık bu keyfi işten çıkarmalara son verip insanları ekmekleriyle tehdit etmeyi bırakmak zorundadır.Kenan GÜNGÖRDÜ arkadaşımızın mağduriyeti giderilmeli ve derhal işine iade edilmelidir" dedi.

"Havalimanı İşçilerinin Talepleri Kabul Edilsin Tutuklananlar Serbest Bırakılsın"
3. Havalimanı şantiyesinde çalışmakta olan inşaat işçilerinin taleplerini de dile getiren Yılmaz, "DİSK’e bağlı Dev Yapı-lş sendikası başkanı Özgür Karabulut,emeği sömürülen ve yok sayılan havaalanı işçilerinin yanında olduğu için,haklarını ve taleplerini dile getirdiği için DİSK genel merkezi binası önünde gözaltına alınıp yasaları çiğneyen bir yargılamayla tutuklandı.Özgür Karabulut ,tutuklu arkadaşlarımız ve sendikacılarımız derhal serbest bırakılmalı ve inşaat işçilerinin gayet insani olan talepleri yerine getirilmelidir" dedi.

"10 Ekim'i Unutmadık, Suçlular Hesap Verecek"
10 Ekim Ankara Katliamı'nda 103 emekçinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Yılmaz, "Geçtiğimiz Çarşamba günü katliamın 3. Yılında Kadıköy iskelesinde yüzlerce kişi birlikte ses olduk.Unutmadık unutturmayacağız.Bile bile bu katliama göz yumanlardan sonrasında delilleri görmezden gelenlerden,katliamı önemsizleştirenlerden bunun hesabını soracağız.E|bette ki bu katliamın sorumluluğundan sonsuza kadar kaçamayacaklar.$uçlular er ya da geç hesap verecek" dedi.

"Galatasaray Meydanı Cumartesi Annelerine Açılmalı"
Aynı baskı ve susturma politikalarının Cumartesi Annelerine karşı da her hafta devam ettiğine dikkat çeken Yılmaz "Bir anne düşünün ;707 haftadır faili meçhul çocuğunun sadece bir mezarı olsun diye kemiklerini istiyor.uluslar arası sözleşmelere imza atan devletin,Galatasaray meydanından yükselen çığlığı duyması faili meçhul(bel|i) bu cinayetlerin sorumlularını bulması ,cezalandırması ve kayıpları bulması gerekirken aksine Galatasaray meydanını analara kapatmaktadır. Biz KESK 'liler olarak en barışçıl eylem olan cumartesi oturmalarına yapılan bu faşizan saldırıları kınıyor; bir an önce Galatasaray Meydanının Cumartesi Annelerine açılması gerektiğini belirtiyor ve bu gerçekleşene kadar cumartesi annelerinin yanında olacağımızı söylüyoruz" dedi.

"İnsanca Yaşam Mücadelesi Kazanacak"
KESK üyesi kamu emekçileri olarak haksızlıklara karşı durmaya devam edeceklerini ve işten atılan, haksızlığa uğrayan emekçilerle de dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini belirten yılmaz sözlerini "Er ya da geç emek kazanacak, laiklik kazanacak, demokrasi kazanacak, barış ve kardeşlik kazanacak,
İnsanca bir yaşam mücadelesi kazanacak, haklı olanlar kazanacak, biz kazanacağız" diyerek tamamladı.

"Eğer Suçumuz Varsa Hemen Şimdi işlem Yapın"
Ardından Kenan Güngördü Zeytinburnu Belediyesi'de güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atıldığını ve işe iade davasını kazanmasına rağmen 188 gündür işe başlatılmadığını ifade etti.
Zeytinburnu Belediye Başkanı'nın bu hukuksuzluğa son vermemesi üzerine Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde işten atılan Sinan Yerdelen ile birlikte Ankara'ya 8 gün süren bir yürüyüş düzenlediklerini aktardı. İki emekçinin polisler tarafında sıkı takip altında yürüyüşü sürdürdüğünü ve iki kez gözaltına alındığını ifade eden Kenan Güngördü, "Biz güvenlik soruşturmaları, arşiv taramaları, KHK gibi gerekçelerle yüzbinlerce emekçinin bir gecede işsiz bırakılmasına karşı yürüdük. Çünkü 6 aydır KESK'li arkadaşlarımızın bir buçuk yılı aşkın süredir yaşadığı zulüm iliklerimize işledi. Borç içinde kaldık ve hatta aç kaldık. Bu hukuksuzluğa, bu zulme son verilmesi için sesimizi duyurmak çabasındaydık" dedi.

"İşimize Dönünceye Kadar Asla Mücadeleyi Bırakmayacağız"
Ankara'da KHK ile ihraç edilen emekçilerle bir araya geldiklerini ve bir basın açıklaması gerçekleştirdiklerini aktaran Güngördü, HDP ve CHP milletvekilleriyle görüştüklerini ve bu haksızlığa, hukuksuzluğa bir an önce son verilmesi için çaba harcamaları gerektiğini vurguladıklarını ve KHK ile ihraç edilen emekçiler hakkında bilgiler aktardıklarını belirtti.
"Yüzbinlerce emekçi haklarında hiçbir mahkeme kararı olmadan, soruşturma yokken, bir gecede işten atıldık, yokluk, sefalet ve açlıkla karşı karşıya bırakıldık. Bizler diyoruz ki, eğer bir suçumuz varsa hemen bizim hakkımızda işlem yapın. Ki, biz biliyoruz, işsiz bırakılmamız için tek bir geçerli neden yok. Bu yüzden derhal bu KHK zulmüne son verilmelidir. Ve buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki, bizler işlerimize geri dönünceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Bu hafta KESK üyesi emekçilerle bir araya geldiklerini ve işten atılan, göreve başlatılmayan emekçilerle birlikte bir forum yapacaklarını ve bu hukuksuzluğa, haksızlığa karşı nasıl daha güçlü bir mücadele verecekleri konusunda konuşacaklarını belirtti.

"Gecekondularda Kentsel Dönüşüm, Kamu Kurumlarında KHK"
Basın açıklamasının ardından Bayramtepe'den gelen emek dostları KHK ile işten atılan emekçilerle dayanışma içinde olacaklarını belirttiler. Ayrıca geçtiğmizi hafta Üsküdar Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleşen yıkımla ilgili Kirazlıtepe halkıyla görüştüklerini ve oradan geldiklerini, halen pek çok emekçinin yıkıma karşı mücadele vermekte olduğunu aktaran emekçiler, "Bir yerde Kentsel dönüşüm projesi emekçilerin yaşamını alt üst ediyor, bir başka yerde KHK'lar ile insanlar işlerinden ediliyor. Tüm bunları yaşayan emekçiler olarak dayanışma içinde olmak gerekiyor. Ve bizler de bugün burada bu iki mücadelenin birleşmesi amacıyla arkadaşlarımızla birlikte olmak, dayanışmayı büyütmek için geldik" dediler.

"Tüm Emekçiler Aynı Zulmü Yaşıyoruz"
Ardından Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde işten atılan ve Kenan Güngördü ile Ankara'ya yürüyen Sinan Yerdelen, Çapa Hastanesi'nde işten atılan ve işe iade davasını kazanmasına rağmen işe geri alınmayan Cemal Bilgin, KPSS Türkiye beşincisi olan ve 4 kez sınavı kazanmış olmasına rağmen ataması yapılmayan Berfin Aslan, işten atılan Mutlusan Elektrik işçisi Burcu Koçlu, Bakırköy Belediyesi'nde işten atılan işe iade davasını kazanmasına rağmen işine geri alınmayan Fethiye Kızmaz yaşadıkları süreçleri aktardılar.

"Havalimanı İşçileriyle Dayanışmada Olacağız"
3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu üyeleri de KHK ile ihraç edilen KESK üyeleri ve diğer emekçilerin haklı ve onurlu bir mücadele verdiklerini ve inşaat işçileriyle olduğu gibi onlarla da dayanışma içinde olacaklarını ifade ettiler. Eyleme gelen emek dostlarını tutuklu inşaat işçileri ile dayanışmak amacıyla 16 Ekim günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde oynanacak 'Üç Maymun' adlı oyunu birlikte izlemeye davet ettiler.
Kamu emekçileri de inşaat işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi ve tutuklu işçilerin serbest bırakılması için dayanışma içinde olacaklarını belirttiler.

"Egemenler Gidecek Emek Kazanacak"
Tüm emekçilerin aynı hukuksuzluğu yaşadığını ve zorlu bir mücadele vermesine rağmen işlerine geri dönemediğini belirten emekçiler daha güçlü bir mücadele için neler yapabilecekleri üzerine kısa bir diyalog geliştiren emekçiler,bundan sonraki süreçte eylemlerini mümkün olduğunca birlikte gerçekleştirmeye ve mücadele birliğini büyütmeye karar verdiler. DİSK, TMMOB ve TTB üyesi emekçilerle de görüşmeler yapmış olduklarını ifade eden emekçiler bundan sonraki süreçte işten atılan, haksızlığa uğrayan emek dostlarıyla birlikte hareket etmeye çalışacaklarını ifade ederek "Hakkımızda hiçbir karar, soruşturma olmaksızın, KHK'larla, güvenlik soruşturmaları, kriz vb bahanelerle işten atılan emekçiler bunun bir haksızlık, hukuksuzluk olduğunu tek tek mücadeleyle anlatamadık. Bundan egemenlere zulmedenlere sonra mücadelemizi, gücümüzü birleştireceğiz ve egemenler gidecek emek kazanacak" dediler.