< Metro, Media Markt, Beğendik İşçilerin Yaşadıklarından Sorumludur

 

Real Market mağazalarının kapatılmasının ardından işsiz kalan ve 15 aydır gasp edilen tazminatlarını almak için mağazalar önünde Nakliyat İş Sendikası öncülüğünde eylem yapan işçilerden ikisinin kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Sendika yaptığı açıklamada işçilerin yaşamlarından haklarnı gasp eden Metro, Media Markt ve Beğendik patronları olduğunu, işçilerin tazminatları ödeninceye kadar eylemlerini de sürdüreceklerini ifade etti.

İSTANBUL - Beğendik ailesine ait Real Market mağazaları kapatıldı. İşçiler işsiz kalırken, tazminatları da ödenmedi. İşçiler 15 aydır tazminatlarının ödenmesinden sorumlu olduğunu belirttikleri Metro, Media Markt ve Beğendik mağazaları önünde eylemler gerçekleştiriyor.

Real Market mağazalarında 20 yıla yakın süre çalışmış olan işçiler bir anda işsiz kalırken tazminatları da ödenmedi. İşçiler Nakliyat İş Sendikası öncülüğünde Beğendik ailesiyle ortaklığı bulunan Media Markt, Metro, Beğendik mağazalarında kasa kilitleme eylemi ve basın açıklamaları yapıyor.

Nakliyat İş Sendikası, işçilerin bir çoğunun uzun yıllar Real Market mağazalarında çalıştığnı, mağazalar kapatılırken tazminatlarının gasp edildiğini, işçilerin yaşları ileri olduğu için de iş bulmakta zorlandıklarını, maddi sıkıntılar nedeniyle de sağlık sorunları yaşamaya başladıklarını belirtti.

Real Market işçilerinden Fikret Özleş'in altı ay önce kalp kirizi geçirerek ameliyata alındığını, anjiyo yapılarak stend takıldığını ve bir hafta yoğun bakımda kaldığını aktardı.

Bir hafta önce ise 45 yaşındaki Mehmet Uslu'nun Cumartesi gecesi kalp krizi geçirdiği ve anjiyo yapılarak stend takıldığını belirten Nakliyat İş Sendikası, "15-20 yılını Real’de çalışarak geçiren işçilerdir. Bu işyerinde çalışırken biriken kıdem tazminatları bu işçilerin tek serveti, tek sermayesidir. Yirmi yılını bir işyerine veren bir işçi, bir yirmi yıl daha nerede çalışabilir? Belli bir yaşa gelen işçiler “yaşları büyük” gerekçisi ile işe alınmamaktadırlar.

Kendi gelecekleri, çocuklarının gelecekleri için çalışan bu işçilerin biriken kıdem tazminatlarının gasp edilmesi, ödenmemesi bir zulümdür, hırsızlıktır, katliamdır. Zira bu işçilerin kalp krizi geçirmelerine sebep olan yaşadıkları stres ve ekonomik sıkıntılardır.

Bunun tek sorumlusu ise işçilerin yasal hakları olan kıdem tazminatlarını ödemeyen METRO, Media Markt, BEĞENDİK ve Sarı Sendikacılardır. İşçilerin başına gelecek her türlü buna benzer olayların tek sorumlusu bunlardır. Sarı sendikacılar, direnişin kazanımla sonuçlanmaması için her türlü direniş kırıcılığını yapmakta, sendikamıza iftira atmakta, Media Markt ve Metro işvereni, yöneticileri ile iş birliği yapmaktadırlar.

Eğer işçilerin alacakları ödenseydi herkes kendi işine gücüne bakacak ve bu sorunlar yaşanmayacaktı.

Aylardır her türlü zorluğa rağmen direnişi ve mücadeleyi büyük fedakarlıklarla devam ettiren işçiler er yada geç kazanacaklardır.

Sendikamızda Real işçileri kazanıncaya kadar onlara sahip çıkmaya, öncülük ve önderlik etmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı.