< Taşeron Belediye İşçileri'nden Kadıköy'de Kadro ve Ücret Zammı Eylemi

Krize karşı sokağa inen DİSK Genel-İş’e üyesi belediye işçileri Kadıköy’de kadrolu güvenceli çalışma ve ücret zammı taleplerini haykırdı. İşçiler, belediye çalışanlarının kadroya alınmasını ve asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılmasını istedi.

İSTANBUL - DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası'nda, örgütlü  Kartal, Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir Belediyesi işçileri, “Ücretler derhal arttırılsın”,   “Vergi adaleti sağlansın”, “Elektriğe, doğalgaza zam yapılmasın” talepleriyle  Kadıköy’de Kadıköy-Beşiktaş İskele Meydanı'nda kitlesel bir eylem düzenledi.

Eyleme DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş  Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK’e bağlı sendikaların yönetici üyeleri katıldı.

 

“işsizlik 6 Milyonu Aştı"

Eylemde konuşan Genel-İş Sendikası  Başkanı Remzi Çalışkan ekonomik krizin lafını bile etmenin suç ilan edildiğini ifade ederek “Ekonomik politikalar sonucunda işsizlik 6 milyonu aştı ve çok büyük bir toplumsal sorun haline geldi. Artık her evde işsiz var. Genç işsizler artıyor, üniversite mezunu işsizlerin sayısı artıyor. Kadınlar çalışma yaşamının dışına itiliyor" dedi.

 

"İşçiler Kadroya Alınmalı, Ücret Zammı Enflasyon Oranında Olmalı"

Enflasyon oranlarının önümüzdeki aylarda daha artacağını değinen Çalışkan, “Belediyeler belediye şirketlerine geçişi yapılan işçileri kadroya alabilmelidir. Aralık’ta ödenecek 2018 yılı ilave tediyeleri belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilere de ödenmelidir. Kamuya ve belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler için KHK ile getirilen sendikal hak kısıtlamaları kaldırılmalı; işçi sendikaları 6356 sayılı Kanun’a göre serbest toplu sözleşme sürecini işletmeye başlamalıdır. İşçilerin ücretine YHK kararı ile yapılan yüzde 4 artışa ek olarak ücretler en azından eylül ayındaki yıllık enflasyon artış oranı düzeyinde yani yüzde 24.52 oranında artırılmalıdır" dedi.

 

"İşsizlik Fonu İşçiler İçin Kullanılmalı"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Kamuda kurumlarında çalışanların kadrolu olması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye adım adım bir ekonomik krize sürükleniyor. Bu krizin sorumlusu yılladır bu ülkeyi yönetenlerin politikaları ve tercihleridir. Üretimi değil sürekli tüketimi teşvik politikalar ülkemizi bu hale getirdi. Bu krizi biz yaratmadık. Biz alnımızın teriyle çalışıyoruz. Ama bu krizi yaratanlar ve ülkeyi yönetenler, krizin faturasını ödememiz için ücretlerimize ve kıdem tazimatımıza el uzatıyorlar. İşsizlik fonuna bile el uzatıyorlar ve sermayeye akıtıyorlar. İşçi sınıfı borçlu değildir, işçi sınıfı alacaklıdır. Emeğimizin hakkını almak için mücadelemizi başlattık. Bu yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücret arttırılmalıdır. Toplu işten çıkarılmalar durdurulmalı. İşsizlik fonu işçiler için kullanılmalıdır" dedi. İşçiler krizin emekçilere yüklenmesini kabul etmeyeceklerini belirten sloganlarla eylemi sonlandırdı.