< "Yeşil Holding  İnsanları Dolandırıyor Devlet Onu Koruyor"

Yeşil Yapı'nın Esenyurt İnnovia 4 Konutları'nda çalışan inşaat işçilerinin Cevizlibağ'daki Yeşil Plaza önündeki eylemi devam ediyor. Öğle saatlerinde varmasına rağmen işçiler olumlu bir sonuç alamadılar.

İşçilerin bekleyişi sürerken İnnovia-4 Konutlarından taksitle ev alan mağdurlar da geliyor. Bugün gelenlerin sayısı daha da arttı, gelenlerin bir kısmı konut alanlarla şirketin toplantı yapacağı yönünde duyum aldıkları için geldiklerini söylüyor.

Konut alanlar Plaza’nın bariyerlerle çevrildiğini görüp içeriye de alınmayınca işçiler "Bu bariyerler bizim için kondu devlet, 6 ay işçisine maaş ödemeyen şirketi, parasını isteyen işçilerden koruyor" diyerek onlara açıklamada bulunuyor.

İşçiler ve konut mağdurları birbirlerine durumlarını anlattı. Konut mağdurları "Yeşil Yapı hem bizi hem işçileri dolandırmış. Bu resmen  dolandırıcılık. Devlet işçilere karışı mı bariyer kurmuş" diyerek tepki gösterdiler.

İşçiler mağdurlara birlikte hareket etmelerini önerdi. Konut mağdurları akşam saatlerinde ulaşabildikleri kadar kişiyle  işçilere desteğe gelmeyi düşünüyor.

İşçiler sorunlarının çözümlemesine "6 ay tek kuruş ödeme yapılmadı. Aç susuz kaldık. Paramızı almak için ne yapalım kendimizi mi yakalım?" diyerek tepki gösteriyor.

İnnovia-4 Konutlarından ev alanlar mağdurlar da 24 Eylül Pazartesi günü saat 21.00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak.

Yeşil Plaza önünde bekleyiş sürerken Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin yeşil basına yazılı açıklama gönderdi aynı zamanda açıklama plaza güvenlik görevlileri tarafından konutları için gelenlere dağıtıldı.  

Açıklama da iflas ilan etmediklerini ve iki yıl içinde ödemeleri yapmaya başlayacakları ifade ediliyor. İşçiler "Bunların ödemeye niyeti yok! Resmen devlet desteğinde insanları dolandırıyorlar, Yeşil Holding dolandırıyor devlet koruyor" diyerek tepki gösteriyor.

Eylem devam ediyor.