Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle atandığı Kadıköy Belediyesi'nde işe başlatılmayan Boran Atıcı, 7 gündür yaptığı oturma eyleminde bugün basın açıklaması yaparak işe iade talebini bir kez daha dile getirdi.

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi'nde memurluk sınavını kazanan ancak 15 aydır göreve başlatılmayan Bora Atıcı 7 gündür oturma eylemi yaptığı Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde basın açıklaması düzenledi. "Kadıköy Belediyesi Memurluk Hakkımı Elimden Aldı" yazılı pankartın açıldığı eylemde "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız ", "Direne Direne Kazanacağız", "Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek", "Boran Atıcı İşe iade5 Edilsin" sloganları atıldı.

Boran Atıcı'ya işten çıkarılan sağlık emekçisi Berfin Aslan, Zeytinburnu Belediyesi'nden işten çıkarılan Kenan Güngördü ve Boran Atıcı'nın avukatı Mustafa Taylan Saran, DİSK/ Limter-İş Sendikası çok sayıda emek dostu destek verdi.

Boran Atıcı, yaptığı açıklamada Gezi Parkı eylemlerine ilişkin dava nedeniyle 15 aydır Kadıköy Belediyesi tarafından işine başlatılmadığını belirterek, "Güvenlik soruşturmaları toplumun kamu alanında çalışacak kesimlerinin lise ve üniversite çağlarında bile en küçük söz söyleme hakkına müsaade etmeyen uygulamalardır. Toplumu işsizlik ve geleceksizlik tehdidiyle korkutan uygulamalardır" dedi.

Kadıköy Belediyesi'nin de verdiği olumsuz "güvenlik soruşturması" kararıyla bu adaletsiz uygulamanın parçası olduğunu ifade eden Atıcı, buna karşı hafta içi her gün 12.00 ile 17.00 saatleri arasında oturma eylemi başlattığını aktardı.

Atıcı, Kadıköy Belediyesi'ne bu haksızlığa son verme çağrısı yapan Atıcı, Haziran eylemlerine katılanlara yapılan bu uygulamayı Kadıköy halkının da kabul etmediğini ifade ederek, "Su taşıdığınız değirmen toplumu öğütüyor" dedi.

Eylemde, dört farklı yerde "güvenlik soruşturması" bahanesiyle işine başlatılmayan, son olarak Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde de iş hakkı elinden alınan Berfin Aslan da konuştu. Konuşmasına "adalet" kelimesi duyduğunda tüylerinin ürperdiğini ifade ederek başlayan Aslan, "Yandaş değiliz diye işimiz verilmiyor" dedi. "80 darbesinde olsaydık Diyarbakır Zindanı'nda olurduk" diyen Aslan, 2016 darbesinde de işleriyle sınandıklarını belirtti ve "Bu böyle sürmeyecek, elbette kazanacağız" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işine dönme mücadelesi veren Kenan Güngördü ise "Biz her zaman söyledik; adalet, hak, hukuk herkese lazım. Bugün AKP'li değiliz diye işimizden atıldık, CHP de farklı değil. Aynı zihniyetteler, emekçiler birlik olmadıkça bu böyle sürer. Bize cehennemi yaşatanların hayal ettiği cenneti cehenneme çevireceğiz. AKP gidecek biz kalacağız" dedi.

Boran Atıcı'nın avukatı M. Taylan Savran da Atıcı'nın ve aynı mağduriyeti yaşayan arkadaşların da yanında olduklarını belirtti.