< < 'Güvenlik Soruşturması'nda, 'Gezi Davası' da İşe Giriş Engeli!

KadıköyBelediyesi'nde 2016 yılında Zabıta Memuru olarak görev yapan Boran Atıcı, 'Gezi Davası'ndan yargılanmakta olduğu için' güvenlik soruşturması'gerekçesiyle 15 aydır göreve başlatılmıyor.

İSTANBUL - Boran Atıcı, 2016 yılında girdiği sınav sonucunda 2016/2 KPSS merkezi atamasıyla Kadıköy Belediyesine Zabıta Memuru olarak atandı. Fakat bir türlü göreve başlayamadı, başlatılmadı. Boran Atıcı da yüzbinlerce emekçi gibi 'güvenlik soruşturması" gerekçesiyle karşılaştı.

Atıcı, karşılaştığı bu hukuksuzluğa ve keyifi uygulamaya karşı bugün Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde basın açıklaması yaparak oturma eylemine başladı.

"Keyfi Uygulamaya Son İş Hakkımı İstiyorum" yazılı ozalit ve iş hakkının gasp edilmesine dikkat çeken dövizleri, Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan ve 175 gündür işe dönme mücadelesini sürdüren Kenan Güngördü ile birlikte Belediye Başkanlık binası bahçe parmaklıklarına astı. Basın açıklamasına başlanmak üzereyken polisin "yasak"larıyla karşılaştı." Kamu binasına, herhangi bir duyuru, ilan asma hakları yokmuş!" Polisin pankart ve dövizleri indirmemeleri halinde basın açıklaması yapamayacaklarını söylemesi üzerine yere konularak basın açıklaması yapıldı.

"Gezi Direnişçisiydim. Gezi Davasında 7,5 ay tutuklu kaldım. Halen, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde Gezi Davası devam etmekte ve herhangi bir sonuca bağlanmış değil" diyen Boran Atıcı, Kadıköy Belediyesi'nin devam eden "Gezi Davasını" güvenlik soruşturmasında bahane ederek keyfi ve hukuksuz bir şekilde 15 Aydır işe başlamasına engel olduğunu aktardı. Gezi Davası'ndan 90 kişinin yaralandığını ve davanın sonuçlanmamış olmasına ve daha uzun  zaman geçebileceğine dikkat çekti.

Güvenlik soruşturmalarının; bu ülkenin sol, sosyalist,demokrat ve ilerici güçlerine karşı AKP iktidarını bir nevi siyasi sindirme hamlesi olduğunu, ses çıkartan, muhalif herkesi kendilerince terbiye ederek ses çıkartamaz hale getirme politikası uygulandığını belirten Atıcı sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu politikalar; AKP'nin varlık sebebi iken bu uygulamalara karşı olduğunu söyleyen CHP ve onun belediyesi olan Kadıköy Belediyesi bu süreçte AKP'nin gerici, ayrıştırıcı ve farklı düşüneni yok sayan uygulamalarının bürokratik tetikçiliğini yapmaktadır. Bu ilkesiz ve samimiyetsiz politikalar binlerce insanın mağduriyetinin de sebebidir. Bu gerici politikalara ve onun uygulayıcılarına karşı sokağa çıkmaktan, demokratik ve insani talebimiz olan işimizi, ekmeğimizi ve özgürlüğümüzü haykırmaktan başka çare kalmamıştır."

Kenan Güngördü ise belediyelerin ve devletin emekçilere karşı bir işsizlik ve açlıkla terbiye etme baskısı uyguladığını ve bu insanlık dışı uygulamaya karşı mutlaka mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Hafta içi her gün 12.30-17.00 arasında oturma eylemini sürdürecek olan Atıcı, bu gerici politikalara karşı 7 Eylül 2018 Cuma günü Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde saat 12.30'da yapacağı basın açıklamasına başta Kadıköy halkı olmak üzere tüm emek dostlarını beklediğini söyledi.