Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden “güvenlik soruşturması” bahanesiyle atılması üzerine başlattığı eylemi geniş katılımlı bir açıklamayla devam ettirmek isteyen Kenan Güngördü, bugün saat 17.00'de Zeytinburnu Belediyesi önündeydi.

Yaptığı basın açıklamasına Mücadele Birliği ve Devrimci Öğrenci Birliği ile birlikte bir çok demokratik kitle örgütü ve sendika da katıldı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu da KHK'lerle ilgili haftalık basın açıklamasını destek amaçlı burada gerçekleştirdi.

Kenan Güngördü'nün "Desteğe gelen, dayanışma gösteren herkese teşekkür ederim. Mücadelemiz sizinle daha güçlü olacak. Her gün eşimizle, çocuğumuzla vedalaşarak evden çıkıyoruz. Bu sorunların masa başında çözülemeyeceğini biliyoruz. Mücadeleyi sokakta kazanacağız" diyerek yaptığı açıklamada "Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği" sloganı sık sık coşkulu bir şekilde atıldı. Desteğe gelenlerden HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmanın sonunda Kenan Güngördü'nün annesi söz istedi."Ben 37 yıldır oğluma baktım büyüttüm. Hiçbir yanlışını, hatasını görmedim. Bu yapılan haksızlığın son bulmasını istiyorum. Buraya desteğe gelen herkese teşekkür ederim" dedi. Annenin açıklamasının üzerine güçlü bir şekilde "Anaların Öfkesi Patronları Boğacak" sloganı atıldı.

Açıklama, hazırlanan basın metninin okunmasının ardından sona erdi.