< Paksan İşçisi Eyleme Başladı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş’in örgütlü olduğu Paksan A.Ş. Fabrikası’nda taşeron işçi olarak 2017 yılında işe başladım. İşe girdiğim andan itibaren haksızlığa maruz kaldığımızı anladım.

İşe girerken “bir kaç ay çalışır sendika üyesi olursun” demelerinin de bir kandırmaca olduğu açıktı. Çünkü bir senelik elemanlar, hala düşük ücretle sendika hakkından mahrum çalışıyordu Bir kaç ay boyunca taşeron işçileri olarak sendikal çalışma yürüttük. El birliği ve fikir ortaklığına vardık ve iş kolumuzun değişmesi için bilirkişi istedik. Bilirkişi raporunun gelmesi 6 ayı buldu.

Ve 2018 yılı 3 ayında 19’unda sendika üyeliği yaptık, 20’sinde sendika üyeliğimiz kabul edildi. Ve ay sonunu beklemeye başladık, ay sonu geldiğinde ücretlerin sendika ücreti olarak yatmadığını gördük ve alacak davası için tüm taşeron işçileri birleşip avukat Deniz bey’e vekalet verdik. Alacak davası açıldı ilk olarak, arabulucu süreci başladı.

Arabulucu ve avukatımız patron temsilcisi buluştu, fakat patron temsilcisi sendika üyeliğimizi kabul etmedi ve 31 Temmuz günü işimize son verildi.

1 Ağustos günü taşeron işçileri olarak, kendi insiyatifimizi kullanarak kendi hakkımızı aramak için, işten atılmanın böyle ucuz ve kolay olmadığını göstermek için, işyeri önünde kendimizden aldığımız güçle eyleme başlamış bulunuyoruz.

Paksan işçisi Uğur İlter