Flormar işçileri, eylemlerinin 61. gününde (dün) Kadıköy’deydi. Khalkedon Meydanı’nda “Yves Rocher ve Flormar’a Boykot” pankartının önünde Flormar işçileri, BEKSAV, Grup Vardiya, Metal Kadın İşçileri, EKA ve Devrimci Öğrenci Birliği’nin kadın temsilcilerinin katılımıyla forum gerçekleşti.

Forumda söz alan işçiler, her gün daha umutlu olduklarını ve zafere ulaşana kadar mücadelelerini bırakmayacaklarını kararlılıkla dile getirdi, kurum temsilcileri kısa birer konuşmayla Flormar işçilerinin mücadelelerini saygıyla ve dayanışmayla selamladıklarını belirttiler.

Forumdan sonra Kadıköy Flormar mağazası önünde halkın yoğun katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Petrol-İş Sendikası Flormar’a girinceye dek mücadelenin süreceği her fırsatta dile getirildi.

Basın açıklaması sık sık “Yves Rocher ve Flormar’a Boykot”, “Flormar Değil Mücadele Güzelleştirir”, “Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Özgür Olsa” sloganlarıyla kesildi ve herkese Flormar işçileriyle dayanışma ve onlara destek verme çağrısı yapılarak basın açıklaması sonlandırıldı.

Biz de, öğrenci gençlik olarak işçi sınıfının yanında olduğumuzu, Flormar işçisinin mücadelelerini kendi mücadelemiz olarak gördüğümüzü, sahiplendiğimizi ve dayanışma içinde olacağımızı belirtiyoruz.

Flormar İşçisi Yalnız Değildir! Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği!