< < Flormar İşçileri Eyleme Devam Ediyor

Flormar işçilerinin eylemi 52. gününde devam ediyor.

Süreci kısaca özetleyecek olursak; 52 gün önce, sendikalı oldukları için 13 işçi Flormar'da işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler Flormar önünde eyleme başladı. Bir süre sonra arkadaşlarının eylemine içeriden alkışlarla destek veren ve el sallayan işçiler de işten atılmaya başlandı. İşten atmalar devam etti ve toplamda 124 işçi işten çıkarılmış oldu. Eylemin en çok dikkat çeken yanlarından birisi ise, çoğunluğun kadın olması.

Her gün farklı sendika, siyasi parti ve platform tarafından ziyaret edilen Flormar işçilerinin bugünkü ziyaretçileri Mücadele Birliği Platformuydu. Platform adına yapılan konuşmada: "Mücadele Birliği olarak her zaman yanınızdayız. Sizlerin mücadelesini destekliyor ve sizlere eyleminizde başarı diliyoruz." denildi. Açıklama Flormar işçilerinin "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz", "Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği" sloganlarıyla son buldu.

Flormar işçileri her gün olduğu gibi bugün de eylemlerini 14.30’da sonlandırdılar.