< "Sözümüzü Söylemekten Vazgeçmeyeceğiz"

Son haftalarda yaptıkları tüm eylemler polis saldırısı ve gözaltılarla karşılanan kamu emekçileri, İstanbul’da eylemlerini 149. haftada da sürdürdüler

Dün akşam saatlerinde polisin tüm engellemelerine rağmen Kadıköy Altıyol'da açıklama yapan emekçiler, “İşimizi Geri Alacağız pankartı açarak "AKP’nin memuru olmayacağız", "KHK’ler gidecek biz kalacağız" sloganları attılar.

Eğitim-Sen 2 Nolu Şube’den sloganlarla Altıyol’a yürüyen emekçilerin yolu Altıyol’a geldiklerinde polis tarafından kesildi. Ancak polisi dinlemeyen emekçiler Altıyol’da basın açıklaması ve konuşmalar yaptı.

KESK’li emekçiler adına ilk konuşmayı yapan Dursun Doğan, "Bizler 69 haftadır haftanın dört günü Bakırköy, Kadıköy ve Kartal'da işimiz, ekmeğimiz için direniyoruz. Ancak 1 Haziran tarihinden bu yana keyfi uygulamalar sonucunda alanlar bize yasaklandı. Bu yasak keyfidir; bu yasak hukuksuzdur" dedi.

Dursun Doğan’ın ardından söz alan Mehmet Sarı, 69 hafta bu alanlarda emek ve onur mücadelesi verdiklerini vurguladı, "Bizleri vazgeçirebileceklerini mi sanıyorlar? Hayır biz gözaltına alınmaktan da tutuklanmaktan da korkmuyoruz. Biz ekmek kavgası veriyoruz. Bizim kavgamız seçimlere indirgenemez. Seçimlerden sonra da ekmek kavgamızı vermeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından emekçiler adına açıklamayı KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ata Esen okudu, meşru eylem hattının dışında çıkmadıklarını ve kamu emekçileri olarak getirilen keyfi yasakları tanımayacaklarını vurguladı.

Emekçiler, eylemlerine devam edeceklerini duyurarak eylemlerini sona erdirdi