İzbeton İşçisi Grev Kararını Astı

İzmir Büyükşehire ait şirketler ile Belediye-İş İzmir şubeleri arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararları asılmaya başlandı. Büyükşehirin yüzde 8'lik zam dayatmasını kabul etmeyen İZBETON'da örgütlü Belediye-İş İzmir 3 Nolu Şube, dün grev kararını astı.

Büyükşehirin asfaltlama, kaldırım çalışmaları ve moloz dökme sahaları gibi birçok alanda işlerini yürüten İZBETON'da 850'ye yakın işçi çalışıyor. Grev kararının asılması ile birlikte 60 günlük süreç başlamış oldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak grev oylamasında da büyük oranda greve evet çıkması bekleniyor. Grev kararı Bornova Kemalpaşa yolundaki şantiye alanına işçilerin katılımı ile asıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Murat Karakuş %8’lik zam oranının kabul edilemez olduğunu söyleyerek “Mayıs’ta ÜFE-TÜFE ortalaması %13,21 iken, emekçinin gerçek enflasyonu %20-25'lerdeyken, döviz artış rekorları kırarken 'Sizin önerdiğiniz %8'lik ücret artışı dövizle, enflasyon artışıyla eridi gitti' dedik” dedi.

“Bizi greve, eyleme, sokağa siz zorladınız Aziz Başkan” denilen açıklamada, 4 kişilik bir ailenin insan gibi yaşaması için yetecek bir ücret istedikleri söylendi.

Asılanın sadece İZBETON'un grev kararı olmadığının altını çizen Karakuş, “Bu grev kararı Büyükşehirin, İZSU'nun, ESHOT'un, İZULAŞ'ın, İZBELKOM'un grev kararıdır. Bu grev kararı tüm belediye emekçilerinin ortak grev kararıdır. Değerli dostlar, bizler burada olmak yerine Konak Meydanı'nda binlerce işçiyle, memurla, davul zurna eşliğinde Aziz Başkan'la halay çekerek sözleşme imzalamak için çok çaba harcadık, olmadı. Ancak hala da çaba harcamaya devam ediyoruz. Bu çabamıza grev uygulama kararı alıncaya kadar devam edeceğiz Tüm bu çabamıza rağmen sorun çözülmezse İzmir halkının yaşayacağı muhtemel mağduriyetlerin sorumluluğu sadece ve sadece Sayın Aziz Kocaoğlu'na ait olacaktır. Değerli dostlar, değerli basın mensupları, bizi meydanlara çıkaranlara, grevi tek çare olarak gösterenlere geçmişte demokratik haklarımızı kullanarak nasıl cevap vermişsek bugün de gereken cevabı vereceğiz” dedi.

Grev kararının asılmasının ardından işçiler halaylar çekti.