< Anneler Gününde Real Market İşçilerinden Eylem

Haklarını almak için 9 aydır Metro ve onun işletmelerinden olan Media Markt önlerinde eylemlerini sürdüren Real Market işçileri, 12 Mayıs günü de 13.00’de İstanbul’da Anatolium Marmara AVM’nin içinde bulunan Media Markt önünde eylem yaptılar.

AVM’nin içerisine yürüyüşle ve slogan atarak giren Real işçileri, çocukları ve aileleri ile birlikte buradaki MediaMarkt’ın önünde toplandı.

Burada konuşma yapan Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, halkı, anneler gününde bu zulme ortak olmamaları için işçi düşmanlığı yapan Metro’dan ve Media Markt’tan alış veriş yapmamaya davet etti.

İşçiler adına konuşan Kenahat Polat da, bir anne olarak hakkını helal etmediğini, bir çocuğu olduğunu ve onun geleceğini çalan Metro, Beğendik ve MediaMarkt’tan hakkını alıncaya kadar mücadelesinin devam edeceğini söyledi. Sloganları ile avmyi inleten işçilere halk da alkışlarla destek oldu.

Basın açıklaması sonrası AVM dışına yine yürüyüş yaparak ve slogan atarak çıkan işçiler bir süre de burada slogan attıktan sonra eylemi sona erdirdiler.

Aynı gün Real Market işçileri Ankara’da Metro’nun Etlik Mağazası ve yakınındaki MediaMarkt’ın önüne giderek 2 ayrı eylem yaptılar.