< < Rafi Tekstil’de Mobbing Ve İşten Atma Protesto Edildi

Rafi Tekstil’de mobbinge uğrayan ve baskılara karşı sesini yükselttiği için işten atma saldırısı ile karşılaşan kadın işçi için, bugün firma önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Tekstil İşçileri Koordinasyonu’nun örgütlediği eylem, 12.30’da işyeri önünde yapıldı. “Rafi Tekstil’de Tacize, Mobbinge Ve İşten Atılmaya Sessiz Kalmayacağız” pankartın açıldığı eylemde, “İşçi Düşmanı Rafi Tekstil”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganları atıldı.

Ocak ayında işten atılan kadın işçi, yaptığı açıklamada yaşadığı baskıyı ve verdiği mücadeleyi anlattı. Konuşmasını “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganı ile bitiren işçinin ardından, eyleme katılan kurum ve sendikalar konuşma yaptı.

Dev Tekstil adına konuşma yapan Okan Karaçam, Uğur Konfeksiyon’da yaşadığı süreci anlatarak Rafi Tekstil işçilerini Dev Tekstil’de örgütlenmeye çağırdı.

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK) adına yapılan konuşmada ise kadın işçilerin karşılaştığı sorunlara değinilerek, kadın işçilerin tek alternatifinin örgütlenmek olduğu vurgulanarak 1 Mayıs’a çağrı yapıldı.

Destek için gelenlerin yaptığı konuşmaların ardından eylem mücadele çağrısıyla noktalandı.