“İnsanca Yaşam ve İş Güvencemiz İçin OHAL’e Hayır

KESK dün (13 Nisan) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde “Yeter Uzatma, İnsanca Yaşam ve İş Güvencemiz İçin OHAL’e Hayır” diyerek basın açıklaması yapmak istedi, polisin plastik mermi ve biber gazı saldırısı ile karşılandı.

Ankara'da Milli Kütüphane yakınlarındaki Su Deposu'ndan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürümek isteyen KESK’lilere polis, yürüyüşün Ankara Valiliğince yasaklandığını söyleyerek saldırdı. “Ne Darbe, Ne OHAL, Demokrasi Derhal” sloganları atan KESK’liler, açıklamalarını SES binasında yaptı.

KESK Eşgenel Başkanı Aysun Gezen basın açıklamasını okuyarak, iktidarın OHAL’siz yapamadığını, yönetebilmek için buna ihtiyacı olduğunu söyledi, “On binlerce kamu emekçisinin işsiz bırakıldığı, intihara sürüklendiği koşulları görmezden geldiler. Yaşanan hukuksuzluğa, keyfiliğe karşı çıkanları ‘mağduriyet edebiyatı yapmakla’ itham ettiler.

Şimdi de ‘bir iki aya kalmaz kaldırırız’, ‘vatandaşa değil, kendimize ilan ediyoruz’ diyerek tam 6 defa uzatıp 20 aydır sürdürdükleri anti demokratik, hukuksuz düzeni bir kez daha uzatmak istiyorlar. Evet, onların OHAL’e ihtiyacı var” dedi.

KESK’liler, “OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin geri çekilmesi, Hukuksuzca ihraç edilen/açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmelerinin sağlanması için ‘İnsanca Yaşam ve İş Güvencemiz İçin OHAL’e Hayır’” dediler.

KESK İstanbul Şubeler Platformu da aynı saatlerde, İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaparak emekçilere karşı olan OHAL'in kaldırılmasını istedi.

Saat 15.00'te valilik önünde toplanan KESK'liler "İnsanca yaşam ve iş güvencemiz için OHAL'e hayır" pankartı açarak OHAL ve KHK'ların bilançosuyla ilgili bilgi verdiler.

OHAL ilan edildiğinden beri hayatta kalma mücadelesi verdiklerini söyleyen emekçiler, Aynı basın metnini okudular ve Ankara saldırısını protesto ettiler.

Eylem “Ne OHAL ne Darbe Demokratik Türkiye!”, “Karanlığa Teslim Olmayacağız!”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz!”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” ve “KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız!” sloganları ile sona erdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL, 6 defa 3 aylık sürelerle uzatıldı. 19 Nisan 2018'de OHAL'in süresi doluyor ancak 7. kez uzatılması bekleniyor.