< Real İşçileri Konya Metro Mağazası Önünde

Real Market işçileri, OHAL yasaklarına rağmen İstanbul Kozyatağı ve Güneşli’de haftanın dört günü eylem ve basın açıklamalarına devam ediyor.

Real Market işçileri, 3 Nisan günü de Konya’da METRO Mağazası önünde Real Market işçileri aileleri, çocukları ile birlikte basın açıklaması yaptı. Ankara ve Konya Real İşçilerinin ortaklaşa yaptığı eylemde basın açıklamasında, Real Marketlerin nasıl hileli bir şekilde Beğendik Grubuna devredildiği ve iflas ettirildiği açıklandı.

Söz alan Real işçilerinden Gönül Akay ve Ünal Sezer de çocuklarının ve kendi geleceklerinin ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini ve bu yasal haklarını alıncaya kadar eylemlere ve mücadeleye devam edeceklerin söylediler. İşçiler, Konya halkını da METRO’dan alış veriş yapmamaya davet ederek bu zulme ortak olmamalarını istediler.

Nakliyat-İş Sendikası Konya İl Temsilcisi Mehmet Ünver de söz alarak başarıya ulaşıncaya kadar mücadeleye sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Basın açıklaması atılan sloganların adından sona erdi.