< < Tezcan Galvaniz Patronu İşçiye Saldırdı

Kocaeli'de Tezcan Galvaniz patronu işçilere saldırılarını sürdürüyor. Daha önce işçilerin giysi haklarını istemeleri üzerine yemeklerini kesen Tezcan Galvaniz patronu bu kez de işi patronu prosedürüne uygun yapan işçiye saldırdı.

Kocaeli Kartepe Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde demir çelik üretimi yapan ve 600'de. fazla işçinin çalıştığı Tezcan Galvaniz,  işçilerin TİS haklarını gasp etmek yemeklerini kesmek, işçilere yönelik saldırılarıyla gündeme geliyor.

Tezcan Galvaniz patronu Saadettin Tezcan bu kez de bir işçiye saldırdı.  Patronun saldırısı güvenlik kameralarına yansıdı.

Saadettin Tezcan, karşısında "hazırolda" beklettiği işçiye verilen işi "patronunun işi emrettiği gibi değil, prosedüre göre yapması üzerine" işçiye hakarette bulundu. Sözlü saldırı ve hakaretle yetinmeyen patron işçinin eline vurdu. İşçinin elindeki evrakları alıp yüzüne fırlatarak hakaretlerine devam etti.

 Tezcan Galvaniz patronu daha önce de, işçilerin kendilerine küfür etmeleri üzerine istifa etmeleri, işçilerin TİS maddelerinde yer alan iş elbiselerini istemeleri üzerine yemeklerini kesmesi ve hakaretleriyle gündeme gelmişti.

2023 Ocak ayından ayından itibaren Öz Çelik İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, yazlık ve kışlık kıyafetleri, çay saatleri gibi pek çok konuda sürekli sorun yaşayan Tezcan Galvaniz işçileri defalarca haklarını için çeşitli eylemler yapmıştı.

En son 19 Aralık 2023'te Tezcan Galvaniz'de patronun kışlık iş kıyafetlerini vermemesi ve çalışma koşullarını düzeltmemesi nedeniyle işçiler sabah 08.00 vardiyasında fabrikaya girip iş başı yapmadı.

Makinelerin başında bekleyen işçiler, işverenin iş kıyafetlerini vermesi istedi. Aksi halde üretim yapmayacaklarını belirten işçilere patron öğle yemeği verilmemesini söyledi. Duruma itiraz eden işçilere “Yemek verilmeyecek, gidin dışardan yiyin, ne yaparsanız yapın. Burası özel mülk, buranın sahibinin dediği olacak” denildi.

Sadettin Tezcan, işçilerin polis zoru ile fabrikadan çıkartılmasını istedi. İşçilere kıyafet vermeyen patron, "sendika işçilere kıyafet alsın" demiş, işçiler kıyafetleri gelene kadar üretim yapmayacaklarını söylemişti.