< < Özak Tekstil İşçilerine Jandarma Saldırısı Ve Gözaltı

 

Urfa'da eylem yapan Özak Tekstil işçileri, bu sabah jandarma biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. Sendika yöneticileri ve çok sayıda işçi işkenceyle gözaltına alındı 

Urfa'da bulunan Özak Tekstil işçileri, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı, patronla işbirliği içindeki Öz İplik İş Sendikası'ndan israfa ederek BİRTEK-SEN'e üye olmalarının ardınan bir kadın işçinin işten atılması üzerine iş bırakarak fabrika önünde eyleme başlamıştı.

Özak Tekstil işçileri 15 gündür, partonun saldırısı, patronla işbirliği içindeki Urfa Valiliği ve jandarma saldırısına karşı mücadele ediyor.

Sabah erken saatlerde fabrika önüne gelen işçilere jamdarma biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. İşçilere biber gazı sıkan jandarma işçileri joplayarak, darp edip yerlerde sürükledi. İşçilerden yaralanan ve biber gazı nedeniyle fenalaşanlar olmasına rağmen jamdarma BİRTEK-SEN'in yöneticileri ve çok sayıda işçiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Özak Tekstil işçileri jandarma saldırısına rağmen "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atmaya devam etti.

 

"Özak Tekstil İşçilerine Sahip Çıkın!"

BİRTEK-SEN'in sosyal medya hesabından "Özak Tekstil işçileri bu sabah yine ağır bir jandarma saldırısı ile karşı karşıya kaldı. İşçilerin tamamına yakın ve iki sendika yöneticimiz gözaltına alındı. İşçilere TOMA'yla tazyikli su sıkılıyor, jopla müdahale ediliyor, yaralı işçiler var. İşçiler dağılmıyor. Yüzlerce işçiye göz göre zulüm yapılıyor. Bu zulme sessiz kalmayın! İşçilerin üstüne çöküp hak mücadelemizi sindirmeye çalışıyorlar" diyerek jandarma saldırısını paylaştı.

Sendika "İşçilerin sesini kesmeye çalışanlara karşı her yeri Özak direnişi alanına çevirelim! Urfa halkına çağrımızdır! Özak işçilerine sahip çıkın!" çağrısında bulundu.

 

Patronun Valiliğe Talimatıyla İşçiler Gözaltına Alındı

Özak Tekstil işçileri “Bizi tazyikli su sıktılar, jopladılar. Şu anda Ticaret Bakanlığı'ndan geldiler, bizimle konuşuyorlar. Yaralı arkadaşlarımız ve 137 gözaltı var. Durduk yere oldu. Hepimiz oturmuştuk, suyla saldırdılar. Öğrendiğimiz kadarıyla patron valiyi arayarak 'işçileri dağıtın, yoksa bu durum diğer fabrikalara da yansıyacak' şeklinde bir şeyler demiş Onlar da bu şekilde müdahale ederek bizi dağıtmaya çalıştılar" dedi.

 

Islanan İşçiler Eve Gitmek Yerine Fabirka Önünde Ateş Yaktılar

“Birden bire bize tazyikli su sıktılar, neye uğradığımızı şaşırdık. Bildiğimiz kadarıyla sendika başkanı ve birçok arkadaşımız gözaltında.. Sırılsıklam olduk ama eve gitmektense ateş yaktık, kendimizi kurutmaya çalışıyoruz" diyen Özak Tekstil işçisi, günlerdir emekleri için mücadele ettiklerini belirtti.

 

"Davamızdan Vazgeçmeyeceğiz!"

İşçiler "Soğuk havada tir tir titriyoruz ama davamızdan vazgeçmeyeceğiz, devam edeceğiz” dedi.

Özak Tekstil işçileri bugün saat 15:00’de Rabia Meydanı'nda bir basın açıklaması da yapacaklarını belirtti.