Jandarma- Ve DSİ Aluform Pekintaş İşçilerinin Direniş Çadırı Söktü

Düzce'de 408 gündür gasp edilen hakları için mücadele eden Aluform Pekintaş işçilerinin direniş çadırı gece jandarma ve DSİ tarafından söküldü. Patronun saldırları, Valiliğin hukuksuzlukları ve eylem yasağıyla da karşılaşan işçiler "Bizi bu yöntemlerle yıldıramazlar" diyerek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Düzce'de bulunan, çatı ve cephe panelleri üretilen Aluform Pekintaş fabrikasında işçiler yaşadıkları ağır çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Türk Metal Sendikası'na üye oldu. Sendikalı olmalarının ardından işten atılan işçiler fabrika önünde eyleme başladı.

İşçiler sürekli olarak patronun çeşitli saldırılarına uğradı. Çadırları ve eşyalarına zarar verildi. Şikayetlerle fabrikadan uzaklaştırma kararları alındı. Düzce Valiliği eylem yasakları ve belirli bir mesafeden daha fazla yaklaşmama talimatı verdi. En son olarak da eylem yasağı getirdi. Tüm bunlara karşın yılmayarak hergün fabrika önünde eylemi sürdüren işçilerin bu gece çadırı söküldü.

Direniş alanında çektikleri video ile durumu paylaşan işçiler gece yarısı çadırlarının jandarma ve DSİ tarafından söküldüğünü aktardı. İşçiler kısaca süreci anlatarak, "Çadırımızı sökerek direnişimizi engellebileceklerini düşüyorlar galiba. Ama bunlarla bizi yıldıramazlar" diyerek tüm tehdit ve saldırılara rağmen işlerine geri dönmek için mücadele edeceklerini belirtti.