< Direnişteki Belediye İşçilerinden Saraçhane'de Eylem

CHP'li farklı Belediyelerde işten atılan ve işlerine dönmek için mücadeleyi sürdüren işçiler İBB önündeki Saraçhane Parkı'nda buluşarak ortak bir açıklama gerçekleştirdi. İşçiler işten atma ve hak gaspı saldırılarına karşı birlikte mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da CHP'li farklı belediyelerde işten atılan ve işlerine geri dönebilmek için mücadele eden Ataşehir Belediyesi ATAPER işçileri, İBB İsper işçisi Tülay Çal ve Şişli Belediyesi işçisi Kakil Yazar İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısındaki Saraçhane Parkında açıklama yaptı. İşçi Emekçi Birliği ve Emekçiler Dayanışması, işçilere destek verdi.

Dayanışmaya gelenler "Zafer Direnen Emekçinin Olacak. Yaşasın Sınıf Dayanışması" yazılı pankart açarak "Direnen İşçiler Yalnız Değildir", "Direne Direne Kazanacağız" sloganlarıyla eylem alanına geldi. Direnişteki işçiler alkış ve "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganıyla karşıladı.

Saraçhane'nin uzun zamandır direniş alanı olduğu belirtilen eylemde, CHP'li belediyelerin topluma işçilerin ve emekten yana olduklarını dile getirseler de işçi ve emekçilerin karşısında olduğu vurgulandı.

CHP'li belediyelerde işçilerin haklarının gasp edildiği, işçilerin direnişi seçtiği belirtilerek "Çare düzen partilerinde, onu koruyanlarda, kollayanlarda değil"denildi. Tüm bunlara karşı tek çarenin işçilerin bir araya gelerek sömürü düzenini yok etmesiyle oluşacağı söylendi.

İBB İSPER işçilerinden Tülay Çal, 25 gündür ekmek, onur, hak için Saraçhane'ye geldiğini belirterek. "Ben sosyal tesis işçisi Tülay Çal. Mobbing, baskı, sözlü şiddete maruz kalıp, raporluyken işten atıldım. Vazgeçmeyeceğim, direnerek, hakkımı almak için buradayım. Herkes için adalet diyorum" dedi.

Bugün Şişli'den Ataşehir'den ve sendikalardan gelen arkadaşları, sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini söyleyen Çal "hakkımız için mücadeleye devam edeceğiz. Sendikalı bir işçiydim. Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş, benden yıllardır aldığın aidatın hakkını vermek için bir gün destek verebilirdin" dedi.