< Özak Tekstil Patronun Talimatıyla Eylem Yasağı Ve Gözaltı

Urfa’da işten atmalarla karşı eylem yapan işçilere jandarma saldırdı. Bir aylık eylem yasağı getirildi. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alındı.

Urfa 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de çalışan işçilerden, Seher Gülen’in işten çıkarılması ile baskı ve mobinge karşı başlattığı iş bırakma eylemi üçünçü gününde devam ediyor.

Yaklaşık 700 işçinin çalıştığı ve 400’ünün iş bıraktığı Özak Tekstil fabrikası önünde işçiler eyleme başladı. Kadın işçilerin ön saflarda yer aldığı eylem devam ederken Özak Tekstil patronu işçilerin bir kısmını Kod 29 ile işten attı. Üretim baskısı, hakların gasp edilmesi tehdit ve tacizlerin son bulması için Öz İplik-İş Sendikası'ndan israfa ederek BİRTEK-SEN üyesi işçiler fabrika önünde eyleme bugün de devam ederken Özak Tekstil patronunun talimatıyla işçilere jandarma saldırarak darp etti. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alındı. Urfa Valiliği 29 Kasım 2023’ten 2 Aralık 2023 tarihine kadar kentteki eylem ve etkinleri yasakladı.

BİRTEK-SEN’in sosyal hesabından yapılan açıklamada, “Özak Tekstil patronunun özel ‘ricası’ üzerine, fabrikadaki tehdit, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı Özak işçilerinin direnişini kırmak için yasak kararı aldı” ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen ise gözaltı aracında çektiği videoyu sosyal medyada hesabından paylaştı. Urfa'da devletin işçilerin haklarını korumak yerine, bir patornun talimatıyla hareket ettiğini ifade eden Türkmen jandarmanın işçilere saldırdığını, Valiliğin eylem yasağı çıkardığını belirtti.

Türkmen"Valilik kararından sonra işçilere bir açıklama yapmamıza bile izin verilmeden, jandarmanın saldırısına uğradık. Zorla yaka paça gözaltına alındım. Özak patronunun emriyle. Özak direnişine sahip çıkın! Direne direne kazanacağız" dedi.