< < Haklarını Arayan Agrobay İşçilerine Gözaltı

Agrobay Seracılık'ta Tarım-Sen üyesi olmalarının ardından işten atılan ve 98 gündür hakları için mücadelede eden işçiler Dikili'de bir binanın çatısına çıktı. Polis hak arayan işçileri darp ederek gözaltına aldı.

Bergama'nın Dikili bölgesinde bulunan Bayburt Holding’e bağlı Arzu Şentürk’ün sahibi olduğu Agrobay Seracılık’ta Tarım-Sen Sendikası'na üye oldukları için Kod-46 ile işten çıkarılan çoğunluğu kadın olan işçiler maaşlarının ve tazminatlarının ödenmesi için 98 gündür mücadele ediyor.

İşçiler haklarını alabilmek için 98 gündür direniş yaparken bir yandan da sorunun çözümü için tüm yetkili kurumlara başvuruda bulundu. Çağrılar yaptı. meclise giderek milletvekilleriyle görüştü, siyasi partilerden aracı olmalarını istedi. Fakat işçilerin haklarının ödenmesi için tek bir olumlu adım atılmadı.

Tam tersine işçiler üzerindeki baskı arttı. İşçiler zaten geçimlerini güçlükle sağlarken bir de maaş ve tazminatlarının ödenmemesi ve direnişte olmaları nedeniyle çok daha fazla maddi sıkıntı yaşıyor.

İşçi kafınlsrıfan beşi bugün Bergama'da Meydana yakın beş katıl bir binanın çatısına çıkarak seslerini duyurmaya çalıştı.

İşçi kadınlar, aylardır gasp edilen haklarının artık ödenmesini, maddi olarak çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek "Artık bu sorun bir an önce çözülmeli. Bizim bekleyecek durumumuz kalmadı. Ya haklarımız ödenecek ya da biz artık canımıza kıyacağız" diyerek yaşadıkları çaresizliği duyurmaya çalıştı.

Hiçbir devlet yetkilisinin seslerini duymadığı görmezden geldiği Agrobay işçileri haklarını aramak için çatıya çıkınca bina polis tarafından ablukaya alındı.

Polis işçi kadınların "Kendimizi atarız" demesine rağmen, aşağıda hiçbir önlem alınmadan, aşağıya branda dahi açılmadan, ambulans, itfaiye çağırmadan müdahale etti.

Üstelik polis kadın işçilere bağırıp çağırarak, itekleyerek, dakikalarca yukarıda tutuldu. Gözaltına alınan işçilerin aileleriyle ve sendika temsilcileriyle görüşmeleri de emgellendi. Polis bir de işçileri merak ederej bekleyen ailelerini ve Tarım-Sen Genel Başkanı'nı da gözaltına almakla tehdit etti.

Gözaltına alınan 5 işçi faklı karakollara götürüldü. Sendika avukatları işçilere ulaşmaya çalışıyor.