< DİSK’in Ankara Yürüyüşü Sona Erdi

DİSK’in, 13 Kasım günü İstanbul'dan başlattığı "Gelirde Adalet Vergide Adalet" yürüyüşü, bugün Ankara Ulus Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla sonlandı.

4 gün süren yürüyüşün sonunda Ulus Meydanı’na gelerek burada çok sayıda parti, dernek ve sendikadan yüzlerce kişinin katıladığı açıklamada DİSK, "Vergide Adalet" pankartı ve dövizleri açtı. "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atılan açıklamada DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşma yaparak, "Hakkımız olanı alana kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu meydan emeğin meydanı, işçi sınıfının meydanıdır" dedi. Umutsuzluğa kapılmayacaklarını ve birlikte mücadele ederek kazanacaklarını vurgulayana Çerkezoğlu, "Bu meydan varsa umut var" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de burada bir konuşma yaparak adaletsiz vergi düzenine karşı olduklarını söyledi; Türkiye'de alınan vergilerin yüzde 67'sinin dolaylı vergi olduğunu hatırlattı.

Eylem, "Vergide adalet istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" ve "Birlikte kazanacağız" sloganları ile sona erdi.