Paraları Ödenmeden İşten Atılan İşçiler Parkta Sabahladı

Başakşehir'de Emlak Konut şantiyesinde taşeron firmalarda çalışan inşaat işçileri, dört aydır ücretlerinin elden ödenen kısmını ödemeden işçileri işten attı. İşçiler dün geceyi parkta geçirdi.

İnşaat işçileri her gün mutlaka bir inşaatta gasp edilen ücrtlerini alabilmek için bir yerlerde eyleme geçtikleri, gasp edilen haklarını istedikleri için işten atıldıkları, ya da kötü yemekler, sağlıksız, hijyenden yoksun barınma koşullarını protesto ettikleri için gündeme geliyor.

Bugün ise İstanbul Başakşehir'de bulunan Emlak Konut şantiyesinde çalışan işçiler dün geceyi sokakta geçirmek zorunda kalarak bir kez daha inşaat işçilerinin çalışma koşulları gündeme geldi.

İnşaat şirketleri, sigorta maliyetini düşürmek için asgari ücreti işçilerin hesabına yatırıyor, daha fazla olan meblağ ise elden veriliyor. Bu yöntem hemen her şantiyede uygulanan bir yöntem.

Ancak Başakşehir'de Emlak Konut şantiyesinde taşeron firmalarda çalışan işçiler son dört aydır elden ödenen kısmın ödenmediğini belirterek haklarını istedi. Fakat inşaat firması ödeme yapmak bir yana bir de işçileri işten çıkardı. Şantiye çalışan işçilerden 45 işçinin paralarını ödemeyen inşaat patronu dün akşam işçilerin çıkışını verdi.

Elden ödenmesi gereken ücret alacakları ödenmeyen ve çıkışları verilen işçiler ise geceyi parkta geçirdi.