< < Emekliler Sorunlarının Çözümü İçin 10 Aralık'ta Ankara'da Buluşacak

Emekliler, hızla yoksullaşmalarına neden olan ekonomik sorunlar, sosyal haklar, sağlık hizmetleri gibi taleplerinin karşılanması talebiyle 10 Aralık'ta Ankara'da buluşacak.

Emekliler Dayanışma Sendikası, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, yazılı açıklama yaparak, ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin soruların çözülmesi talebiyle 10 Aralık'ta Ankara'da olacaklarını belirterek tüm emeklileri, taleplerini birlikte haykırmaya ve mücadele etmeye çağırdı.

Emekliler Dayanışma Sendikası, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, tarafından yapılan açıklamada "Emekliler sorunlarımızın çözülmesini talep etmek için birlikte Ankara’da olacağız!" denildi.

 

"Sorunlar Çözülmek Yerine Katlanarak Arttırıldı"

Emeklilerin hız kesmeden yoksullaştırılmaya devam edildiğini, bu konuda 2000 yılında hızlandırılan uygulamalar sürdürüldüğünü, gelen hükümetler gidenleri atmadığını ifade eden sendikalar açıklamada "Bugüne kadar resmi kurumsal belgeler, Orta Vadeli Hükümet Programları Kalkınma Planlarında, sosyal güvenlik emeklilik ve emeklilerle ilgili yapılan bütün uygulamalarda emeklilerin sorunu çözülmedi. Sosyal Güvenlik için toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde düzelme yapılmadı. Sorunlar katlanarak artırıldı" ifadelerini kullandı

 

"Emekli Maaşları Üzerinden Vergi ve Tasarruf Hesaplarına Karşı Ankara'da Olacağız"

Katmerli ayrımcılıkların, eşitsizliklerin emeklilerin yaşama hakkını tehdit eder boyuta ulaştığı vurgulanan açıklamada. Yoksulluk sınırının kırk bin lirayı aştığı bir dönemde hızla reel olarak azaltılan alım gücü düşürülen emekli aylıkları üzerinden hala tasarruf yaptırma ve dolaylı vergi alma hesaplarının yapılmasının hukuki hakkaniyetli ve adaletli olmadığı belirtilerek "Bu sorunu yetkililere, ülkeyi yöneten siyasilere iletmek için 10 Aralık 2023 tarihinde Ankarada olacağız" denildi.

 

"Verdiğimiz Hizmetin Karşılığını İstiyoruz"

Yetkililere seslenen sendikalar "Bunca yıl çalıştım hizmet verdim prim yatırdım ve bana “emekli olunca geçineceğim kadar para ve hastalandığımda tedavi olacak sağlık hizmeti vereceğiz” sözü vermiştiniz" diyerek verilen sözün tutmalısını istedi.

 

"Ekonomik, Siyasi, Politik Hataların Sorumlusu Emekliler Değildir"

Bugüne kadar bu ülkede üretilen tüm değerler hizmetler, biriken sermayenin emeklilerin emeğinin ürünü olduğu ve yok sayılamayacağını vurgulayan sendikalar "Bugüne kadar çalışma yaşamında, emeklilik şartlarında ve ekonomi politikalarında yapılan siyasi politik uygulamaların hataların sorumlusu biz değiliz! Hiç kimse biz emeklileri suçlayamaz bu büyük bir haksızlıktır. Ve biz emeklileri seyyanen zamlarla imtihan etmekten vazgeçin" ifadelerini kullandı.

 

"Verdiğimiz Hizmet, Ödediğimiz Vergilerin Karşılığını Almak İçin Ankara'da Buluşalım"

Tüm emeklilere seslenen sendikalar "Emeğimizin hizmetimizin yatırdığımız primlerin vatandaş olarak ödediğimiz vergilerin karşılığını istiyoruz diyorsanız 10 Aralık 2023 tarihinde Ankarada buluşalım!" çağrısında bulundu.

 

"Haklarımızı Kullanmakta Kararlıyız"

Emekliler Dayanışma Sendikası, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, açıklamada Geçmişimizi unutmadık, yarınımızdan vazgeçmiyoruz! Bizlere yapılan haksızlıklara karşı ulusal ve uluslararası yasalardan kaynaklanan demokratik haklarımızı hep birlikte kullanmakta kararlıyız! Yolumuz açık olsun! Yaşasın Emeklilerin Birlikte Hak Hukuk Mücadelesi!" ifadelerini kullandı.