< < Mamak Belediyesi'nde İşten Atılan Kaplan 3 Gündür Eylemde

Ankara’da Mamak Belediyesi’nde işten atılan Murat Kaplan haksız biçimde işten atıldığını belirterek üç gündür belediye önünde eylemde.

Mamak Belediyesi’nde işten atılan Murat Kaplan işine geri dönebilmek için üç gündür eylemde. Mamak Belediyesi önünde açıklama yapan, haksız bir şekilde işten atıldığını belirterek Kaplan işini istediğini söyledi.

İki yıl önce katıldığı eylem nedeniyle işten atıldığını belirten Kaplan, bunun haksız bir işten atma olduğunu belirterek, "Ben ailemin geçimini sağlamak zorundayım. Çocuğumun okul masraflarını karşılayamıyorum. Bu haksızlık sıob bulsun. Ben işimi geri istiyorum" dedi

Kaplan'ın yaptığı açıklamada KHK ile işten atılan Mahmut Konuk, Nazan Bozkurt’un ve Ankara İşçi Meclisi de destek verdi.

Mahmut Konuk eylemde “7 yıldır işimizi geri alıncaya kadar direniyoruz ve direnişe devam edeceğiz. Bugün Murat kardeşimizin yanındayız. Kim nerede işten atılırsa yanında olacağız. 5 kişilik bir aileyi kışın başında açlığa mahkûm ettiniz. Sizde hiç vicdan yok mu” Ayrıca Nazan Bozkurt da bir konuşma yaparak Kaplan’ın yanında olduğunu belirtti.

“İşimizi geri istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız”, Murat Kaplan İşe aGeri Alınsın" sloganları atılarak eylem sonlandırıldı.