< Aksaray’da İş Cinayeti Ve Sermaye Düzenine Karşı Mücadele Çağrısı

Aksaray'da iki işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti sonrasında Aksaray İşçi Birliği açıklama yaparak iş cinayetlerini durdurabilmek için sermaye düzenine karşı mücadele çağrısında bulundu.

Aksaray’da Has Döner'in servis aracı ile büyükbaş hayvan taşıyan kamyonun çarpışması sonucunda, Has Döner servis aracında bulunan Bahtiyar Görgülü ve Mehmet Kılıç hayatını cinayetinde kaybetti, üçü ağır 19 işçi ise yaralandı. Aksaray İşçi Meclisi yaşanan iş cinayetine ilişkin açıklama yaparak “İşçi sağlığı ve güvenliği için mücadele edelim, hayatımızı hiçe sayan sermaye düzenine karşı, birleşelim!” dedi.

Aksaray İşçi Meclisi’nin açıklamasında “İşçi sağlığı ve güvenliğini hiçe sayan, gereksiz masraf olarak gören kapitalistler iş cinayetlerine yol açıyorlar. Dün Has Döner işçi servisi minibüs ile çarpıştı. Kazada, Bahtiyar Görgülü ve Mehmet Kılıç adlı işçi kardeşlerimiz hayatlarını kaybettiler. Üçü ağır 19 işçi ise yaralandı. Kapitalizm kanımızı emen, kanımızın, canımızın üzerinden beslenen, kârına kâr katmaktan başka bir amacı olmayan bir sistemdir. İnsanlık dışı, vahşi, akıl dışı bir sistemdir. Kuralsızlığın kural olduğu bir dünya yaratan kapitalistler işçileri ölümle burun buruna yaşamak zorunda bırakıyorlar.

Gerekli önlemler alınsaydı, güvenli servis hakkından Has Döner kapitalisti işçi kardeşlerimizi mahrum bırakmasaydı Bahtiyar Görgülü ve Mehmet Kılıç arkadaşlarımız ölmeyecek, üç arkadaşımız yoğun bakımda olmayacaktı. Aksaray İşçi Birliği olarak işçi sağlığı ve güvenliği için mücadele edelim, hayatımızı hiçe sayan sermaye düzenine karşı birleşelim” denildi.