Ataşehir Belediyesi'nin "zorunlu emeklilik' adı altında işten çıkardığı işçiler işlerine ger dönebilmek için 24 gündür mücadele ediyor. Bugün basın açıklaması yapan işçiler yüzbinlerce belediye işçisinin kaderinin başkanların sözüne bırakıldığını belirterek, emek sömürüsü ve güvencesizliğe karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Ataşehir Belediyesi'nin "prim günü ve yaşları dolduğu" gerekçesiyle'zorunlu emeklilik' adı altında hukuksuz bir şekilde işten çıkardığı işçiler, 24 gündür işlerine geri dönebilmek için mücadele ediyor.

Bugün Ataşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi. "Kanunsuzca İşten Çıkarmaya Hayır İşimizi Geri Alacağız", "Kanunsuzca İşten Atıldık İşimizi Geri İstiyoruz Ataşehir İşçileri Direniyor" yazılı pankart açılan eylemde "Çıkardığımız Dokuz İşçiden Altısı Kadın", "Cumhuriyet 100'nü Sermayeye Sırtını İşçiye Dönmesin", "Adalet Halkın Ekmeği", "Kaç İlgezdi-m 7500 TL İle Geçinemedim", "Kimse Yasalardan Üstün Değildir" yazılı dövizler taşındı. Ataşehir Belediyesi işçilerine çok sayıda demokratik kitle örgütü destek verdi. Basın açıklamasını işten atılan işçilerden Hasan Karaçay okudu.

"Ekmek Ve Haysiyet Mücadelesi Veriyoruz"

Ataşehir Belediyesinde uzunca süredir çalışan, Ataşehir halkı için emek veren zorunlu emeklilik yasasının kalkmasına rağmen zorla emekli edilen ve buna karşı direnen Ataşehir emekçiler olduklarını ve 24 gündür ekmek ve haysiyet mücadelesi verdiklerini belirten Karaçay, birlik ve kararlılık içinde bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Hiçbir şey emekçilerin birliğinden daha değerli olmadığını, özellikle de bu birliğin mücadele alanlarında kurulmuşsa daha da önemli olduğunu ifade eden Karaçay, beş yıl önce AKP hükümetinin yüz binlerce belediye işçisine kadro sözü verdiğini fakat işçiler güvenceli ve kadrolu çalışma hakkı beklerken çıka çıka şirket işçiliği çıktığını belirterek "Dolandırıldık. Dağ fare doğurdu" dedi.

 

"Binlerce İşçinin Kaderi Başkanın Bir Sözüne Bırakıldı"

Yüz binlerce belediye işçisinin kaderinin başkanların iki dudağı arasından çıkacak söze bırakıldığına dikkat çeken Karaçay, "Bizim işten atılma hikayemiz de belediye yönetiminin talimatı, şirketin telefonu ile oldu. Meğer belediyemize bir telefon kadar yakınmışız" diye konuştu.

 

"Bizim Mücadelemiz Esnek, Taşeron, Güvencesiz Çalışmaya Karşı Mücadeledir"

Belediye yönetiminin yaptığı yanlıştan bir an önce vazgeçmesini ve işlerine geri dönmek istediklerini söyleyen Karaçay "8izim mücadelemiz bütün işçi sınıfının esnek, taşeron, güvencesiz çalışma koşullarına karşı itirazdır" dedi.

Birlikte Mücadele Edeceğiz Ve Kazanacağız"

"Bizler patronların, işverenlerin kullanıp, zamanı geldiğinde yan tarafa koyacağt insanlar değiliz, bizler bu ülkede her türlü değeri yaratan onurlu işçileriz" diyen Karaçay "Direnişimize devam edeceğiz, işimizi alana kadar burdayız. Sömürüye, baskıya, kanunsuzluğa, güvencesizliğe karşı birlikte mücadele edip, birlikte kazanacağız" dedi. İşçiler açıklamada bu uygulamanın binlerce belediye işçisinin karşısına çıkacağını belirterek tüm belediye işçilerinin bu güvencesizlğe ve hukuksuzluğa karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini de vurguladı.

Eylem sloganlarla sona erdi.