< Limak Ofisinin Girişini Kapatan İşçilere Gözaltı

İstanbul Finansal Merkezi şantiyesinde işçilerin gasp edilen halklarının ödenmesi için Limak Ofisinin girişini kapatan inşaat işçileri işkenceyle gözaltına alındı.

İstanbul Finans Merkezi, Merkez Bankası Şantiyesi'nde hakları gasp edilen inşaat işçilerinin haklarının ödenmesi talebiyle İnşaat İş ve Dev Yapı İş Sendikası üyesi işçiler ve sendika yöneticileri Limak Ofisinin girişini kapattı.

İşçiler, Limak tarafından gasp edilmek istemem kıdem tazminatları ödeninceye kadar giriş çıkışa izin vermeyeceklerini belirtti.

Limak yöneticilerinin talimatıyla, Finans Merkezi özel güvenlik görevlileri işçileri kapının önünde uzaklaştırmak için işçilere saldırdı.

İşçilerinin özel mülk içinde olduklarını ve girişi kapatamayacaklarını söyleyerek işçileri uzaklaştımaya çalışması üzerine İnşaat İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Özgür, "Hiç kimseye dokunamazsın. İşçinin hakkını gasp ederken sesiniz çıkmayacak, işçi hakkını aramaya gelince 'özel mülk' diyeceksiniz. Öyle bir dünya yok. Özel mülk diyorsan buyur polisini çağır. Biz buradayız, haklarımız ödeninceye kadar da kimsenin girip çıkmasına izin vermeyeceğiz" dedi. İşçilerin kararlı duruşu üzerine özel güvenlik görevlileri geri çekilmek zorunda kaldı.

Limak'ın imdadına çevik kuvvet yetişti. Limak Ofisinin önüne çevik kuvvet yığınağı yapıldı. Onlarca çevik kuvvet işçilere saldırarak işkenceyle gözaltına aldı. İşçiler polis saldırısında da "İnşaat İş İşçisi Köle Değildir", "İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı. Gözaltına alınan işçiler haklarını almak için tekrar geleceklerini belirtti.