< "Nermanoğlu Depremzede İşçilerin Hakkını Yiyor!"

Antakya'da Nermanoğlu Hafriyat'ta çalışan inşaat işçileri ve kamyon şoförlerinin gasp edilen halklarının ödenmesi için Emeğin Gücü Derneği ve KATAŞ-SEN eylem gerçekleştirdi. İşçilerin tüm hakları ödeninceye kadar eylemlerin devam edeceği belirtildi.

Türkiye'nin en büyük hafriyat firmalarından biri olan Nermanoğlu Hafriyat A.Ş'nin Antakya'da moloz kaldırma işinde çalıştırdığı inşaat işçilerinin ve kamyon şoförlerinin haklarını aylardır gasp ediliyor.

Emeğin Gücü Derneği Antakya Temsilciliği ve Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KATAŞ-SEN) Antakya Şubesi işçilerin haklarının ödenmesi için başlattığı eylemin ikinci gününde."

 

Nermanoğlu Hafriyat İşçilerin Yaşamlarını Geleceklerini Yıkıyor"

Nermanoğlu Hafriyat şantiyesi önünde "Nermanoğlu Depremzede İşçilerin Hakkını Yiyiyor! Hakkımızı Alacağız" yazılı pankart açılan eylemde, Türkiye'nin en büyük yıkım ve hafriyat firmalarından biri olan Nermanoğlu Hafriyat'ın deprem bölgesinde molozlarları kaldırma ihalelerini aldığı belirtilerek"Yıkım ve moloz kaldırma ihalalerinden trilyonlar kazanıyor ama gözü doymayan Gökhan Nermanoğlu çalıştırdığı işçilerin haklarını aylardır gasp ediyor. Nermanoğlu yalnızca binaları yıkmakla kalmıyor, depremzede işçilerin haklarını gasp ederek onların yaşamlarını tekrar yıkıyor. Geleceklerini yıkıyor" denildi.

 

"Depremzede İşçilerin Emeğine Haklarına Çöküyorlar"

Bir haftadır işçilerin haklarının ödenmesi için şirket yetkilileriyle ulaşmaya çalıştıklarını fakat bir dönüş olmadığı belirtilen açıklamada, "İnşaat işçisi ve kamyon şoförü arkadaşlarımızın ücretleri aylardır ödenmiyor. Arkadaşlarımızın çok büyük çoğunluğu zaten depremzede ve çok zor koşullarda çadırlarda yaşamaya ailelerinin geçimini sağlamaya, çocuklarının ihtiyaçlarnı karşılamaya çalışıyor. Nermanoğlu, depremde yakınlarını, herşeylerini yitiren, yaşamlarını yeniden kurmaya çalışan işçilerin emeklerine, haklarına çöküyor" denildi.

 

"Sigorta Primleri Asgariden Yatırılarak Gelecekleri Çalınıyor"

Nermanoğlu Hafriyat'ın işçilerin sigorta primlerinin ise asgari ücret üzerinden yatırılarak işçilerin gelecekteki haklarının da gasp edildiği vurgulanan açıklamada, daha önce işten çıkarılan işçilerin de kıdem ve ihbar tazminatlarının gasp edildiği aktarıldı.

Nermanoğlu Hafriyat'ın ihaleyi Hatay Valiliği'nden aldığını ve şirket yetkilileriyle iletişim kuramadıkları için valilik kalemiyle soruna ilişkin görüşme yapıldığını ve Cuma günü tekrar bir görüşme yaprak ayrıntılı bilgi verilerek sorunun çözülmesinin talep edileceği belirtildi.

 

"Hiçbir İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Önlemi Yok"

Ayrıca Nermanoğlu Hafriyat'ın şantiyelerinde hiçbir işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemi alınmadığı belirtilen açıklamada, işçilerin sık sık iş kazaları geçirdikleri, yararlandıkları, buna rağmen hiçbir önlem alınmadan çalıştırılmaya devam edildiği vurgulandı.

"İşçiler Sağlıksız Koşullarda Barınmak Zorunda Bırakılıyor"

İşçilerin çamur içinde derme çatma konteynerlarda, kalabalık ile şekilde sağlıksız, hijyenden yoksun bir ortamda barınmak zorunda bırakıldıkları, işçilerin sağlığının tehlikeye atıldığı belirtildi.

 

"Nermanoğlu Esnafı da Dolandırıyor"

Ayrıca işçilerin kahvaltı yemek gibi gıda ihtiyaçlarını karşılamak için ekmek, simit, tavuk sebze vb malzemeleri aldıkları esnaflara da aylardır para ödenmediğini ve işçilerin kişisel ihtiyaçları için alış veriş yapmak istediklerinde sıkıntı yaşadıkları aktarıldı.

 

"Haklarımızı Alıncaya Kadar Gelmeye Devam Edeceğiz"

Emeği Gücü Derneği ve KATAŞ-SEN olarak işçilerin haklarının ödenmesi için mücadele edeceklerini ve gerekirse her gün Nermanoğlu Hafriyat önünde eylem yapmaya devam edecekleri belirtilerek, emekçilerden depremzede işçilerin haklarının ödenmesi için destek olmaları çağrısında bulunuldu.

 

Eylem "Nermanoğlu Hafriyat Hakkımızı Ver", "Ücret Haktır Gasp Edilemez", "Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek" , "Nermanoğlu Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "Emeğin Gücü Sermayeyi Yenecek", Direne Direne Kazanacağız" sloganları atılarak sona erdi.