Ataşehir Belediyesi'nde işçilere zorunlu emeklilik dayatılması üzerine işçiler eyleme geçti. Üç gündür emeklilik dayatmasına karşı eylemde çalışan işçiler uyarılarak emeklilik yaşı gelen tüm işçilerin bu hukuksuzlukla karşılaşacağını beliterek buna karşı mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

Zorunlu emeklilik dayatmasıyla işten atılan Ataşehir Belediyesi'ne bağlı ATAPER işçilerinin eylemi üç gündür sürüyor. İşten atılan işçiler, belediye işçilerine karşılaşacakları tehlikeye karşı uyarıda bulundu.

"Bizim işten atılmamız için üretilen senaryo, sadece bizimle sınırlı kalmayacak. Dün üç arkadaşımız ATAPER Şirketi tarafından aranıp 'emekliliğiniz geldi, gelin imza verin, emekli olun' denmiş. Belediyemizde prim gün sayısı dolan yaklaşık 300 emekçi var. Hepsini birer ikişer kendi onayları olmadan işten çıkaracaklar. Hepimiz düşük emekli maaşları ile yaşamaya mahkum ediliyoruz" denildi.

İşçilerin açıklamasına göre zorunlu emeklilik dayatmasına yasal kılıf ise firmadan yanlış kod ile iş çıkışı veriliyor. İşçi bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu ancak mahkeme kararı ile ispatlayabiliyor. Bu süreç 3-4 yıl sürüyor. Mahkeme masrafları 20-25 bin lirayı aşıyor.

Ataşehir Belediyesi'nde başlatılan ve giderek daha fazla iş koluna yayılacak olan bu yöntemin ise işçilerin canını yakacak strateji olduğunu ifade eden işçiler "Biz Ataşehir'de direniş başlatan işçiler olarak bu uygulamayı ancak birlikte direnerek püskürtebiliriz. Gün içinde 'susma, sustukça sıra sana gelecek' diye attığımız slogan yukarıda anlattığımız acı gerçeğe dikkat çekmek içindir. Bu tabloyu birlikte mücadele edersek değiştirebiliriz" denilerek işçilere bu hukuksuzlukla mücadele etmeleri çağrısında bulunuldu.