< < Bekaert İşçileri Fabrikaya Kapandı

Ek zam talebiyle eylemler yapılan Bekaert fabrikasında işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine fabrikaya kapanan işçilerin eylemi 2. gününde sürüyor.

Bir süredir ek zam talebiyle fabrikada çeşitli eylemler gerçekleştiren Birleşik Metal İş Sendikası'nda örgütlü Bekaert fabrikasında Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Yöneticisi Selçuk Atmaca’nın işten atılması sonucu işçiler arkadaşlarının geri alınması için 3 Ekim’de fabrikaya kapandı.

Kapanma eylemi gece boyunca devam ederken fabrika yönetimi gece vardiyasına gelen işçileri içeri almayarak işçilerin eylem birliğini kırmaya çalıştı.

İçeriye giremeyen işçiler de ek zam talebini ifade ederek gece boyunca dışarıda eylemi sürdürdü. İşçilerin ek zam talebiyle başladıkları eylem devam ediyor.